Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Πώς θα κινηθεί η θερμοκρασία έως τις 8/7, με μία ματιά

Σάκης Αρναούτογλου: Πώς θα κινηθεί η θερμοκρασία έως τις 8/7, με μία ματιά Φωτογραφία: SOOC/ KONSTANTINOS TSAKALIDIS
«Βουτιά» έξι βαθμών θα καταγράψει η θερμοκρασία την Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας για τις επόμενες ημέρες καταγράφει πίνακας που ανάρτησε στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο πίνακας αυτός δείχνει τη μέση μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται στα πεδινά ηπειρωτικά έως και τις 8 Ιουλίου. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πρόγνωση, το θερμόμετρο θα κάνει «βουτιά» έξι βαθμών την Πέμπτη. Συγκεκριμένα, από τους 35 βαθμούς την Τετάρτη, την Πέμπτη η θερμοκρασία θα πέσει στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει ότι στις κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα, η θερμοκρασία θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη. Στις ορεινότερες περιοχές, (π.χ. 500-1.000 μ. υψόμετρο) η θερμοκρασία θα είναι 3-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Τέλος, στα παραθαλάσσια και τα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη, αλλά θα είναι πιο αυξημένη η σχετική υγρασία.

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/pfbid0ZA9V78kJJ8LNqRjZw1bVot7o1hTQ8a19q4p52si7SsDhWtVPmNJXV8KuJxBTDGgPl}

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από το μεσημέρι της Τετάρτης έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Τετάρτη (03-07-24)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Την Πέμπτη (04-07-24)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως Χαλκιδική).
Στη Θεσσαλία (κυρίως στα δυτικά τμήματά της) και τις Σποράδες.
Στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.