Ελλάδα

«Θέατρο» Λύτρα στη μεταγωγή του: Προσποιήθηκε ότι φορούσε χειροπέδες - Ερωτηματικά για τους αστυνομικούς

«Θέατρο» Λύτρα στη μεταγωγή του: Προσποιήθηκε ότι φορούσε χειροπέδες - Ερωτηματικά για τους αστυνομικούς
Μέγα ζήτημα δημιουργείται για την χτεσινή μεταφορά του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα χτες στον ανακριτή καθώς, παρόλο που ήταν υποχρεωτικό να φορά χειροπέδες, εντούτοις δεν φορούσε και έπαιζε «θέατρο».

Ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας προσποιήθηκε κατά την μεταγωγή του ότι φορούσε χειροπέδες. Συγκεκριμένα, χτες οδηγήθηκε στα δικαστήρια για την ανάκρισή του.

Όμως κατά την μεταγωγή του λίγοι παρατήρησαν μία λεπτομέρεια. Σύμφωνα με τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ποινικολόγος παρίστανε ότι φοράει χειροπέδες. καλύπτοντας τες με ένα σακάκι.

Όμως, όταν φτάνει στην πόρτα των δικαστηρίων, αφήνει κάτω τα χέρια του και φαίνεται ξεκάθαρα ότι χειροπέδες δεν υπάρχουν…

«Υπάρχει πρωτόκολλο για όσους κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Είναι απαραίτητη στο πρωτόκολλο η χειροπέδηση μέχρι που θα παραδοθούν τα άτομα στις ανακριτικές ή δικαστικές αρχές. Έπεισε όλο τον κόσμο ότι από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μέχρι τον ανακριτή φορούσε χειροπέδες», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Πρόσθεσε ότι υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι αστυνομικοί. «Ο αστυνομικός έσπασε το πρωτόκολλο», είπε επίσης.