Ελλάδα

Φωτιά στην Ερμιόνη - «Οι φλόγες έφτασαν στην θάλασσα» - 4 πύρινα μέτωπα

Φωτιά στην Ερμιόνη - «Οι φλόγες έφτασαν στην θάλασσα» - 4 πύρινα μέτωπα
Μαίνεται η ισχυρή φωτιά στην Ερμιόνη, το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει στη θάλασσα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουνίου στην Ερμιόνη της Αργολίδας στην περιοχή Δάρδιζα. Για την πυρκαγιά στάλθηκε και μήνυμα από το 112 στο οποίο καλούνται οι κάτοικοι να εκκενώσουν την Δάρδιζα 

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με την πυροσβεστική να έχει σπεύσει στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου και από το Ναύπλιο. Για την πυρκαγιά κλήθηκαν εναέρια μέσα καθώς και η συνδρομή του Δήμου με υδροφόρες.

«Οι φλόγες έφτασαν στην θάλασσα»

«Η φωτιά ξεκίνησε από ψηλά και έφθασε στην περιοχή της Δάρδιζας, όπου βγήκε στην θάλασσα, ενώ δεν είμαστε ακόμα σε θέση να γνωρίζουμε αν έχει προκαλέσει ζημιές», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Ιωάννης Γεωργόπουλος. Παράλληλα, ο δήμαρχος είπε ότι «στην περιοχή υπάρχουν εξοχικές κατοικίες, ενώ επιχειρούν αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις».

Φωτιά στην Ερμιόνη: Τέσσερα τα πύρινα μέτωπα στην Δάρδιζα

«Τέσσερα πύρινα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Δάρδιζας», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, προσθέτοντας ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην φθάσει η πυρκαγιά στην κοινότητα».

Όπως πρόσθεσε, «η φωτιά ξεκίνησε από τις περιοχές Ηλιόκαστρο και το Λουκαίτι και έφθασε κοντά στη Δάρδιζα», συμπληρώνοντας ότι «επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με πέντε εναέρια μέσα».

Όμως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ».

Σχετικά με το αν έχουν προκληθεί ζημιές από την φωτιά, ο Γιάννης Μαντζούνης σε δηλώσεις του διευκρίνισε ότι «απ΄ όσο γνωρίζω, έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αυλές σπιτιών».

Τέλος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.