Ελλάδα

Κικίλιας για φωτιά στο Κορωπί: Οπτικό υλικό δείχνει εμπρηστή στη Βάρης - Κορωπίου, θα δώσουμε στη δημοσιότητα τα βίντεο

Κικίλιας για φωτιά στο Κορωπί: Οπτικό υλικό δείχνει εμπρηστή στη Βάρης - Κορωπίου, θα δώσουμε στη δημοσιότητα τα βίντεο
Εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο, αποκάλυψε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, σε ενημέρωση για τη φωτιά στο Κορωπί.

Η φωτιά που μαίνεται στο Κορωπί οφείλεται σε εμπρησμό, δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι ανακριτικές αρχές έχουν οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα, στη λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπιά, δήλωσε ο υπουργός. Επίσης, ανέφερε ότι για τη φωτιά στη Νάξο έγινε σύλληψη για εμπρησμό από εγκληματική αμέλεια.

«Υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες. Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης- Κορωπίου, ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπιά. Όταν έχουμε την άδεια από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και την ΕΛ.ΑΣ. θα δώσουμε στη δημοσιότητα το ανάλογο υλικό», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Η φωτιά εξαπλώθηκε με αστραπιαία ταχύτητα, δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι στο πεδίο βρίσκονται 145 πυροσβέστες με 45 οχήματα, ενώ επιχειρούν έξι αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, το ένα του ΓΕΕΘΑ.

«Είχαμε ζητήσει την προσοχή σήμερα, γιατί γνωρίζαμε τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της ξηρασίας, των υψηλών θερμοκρασιών και των σφοδρών ανέμων, οι ριπές των οποίων φτάνουν 8-9 μποφόρ», επεσήμανε ακόμα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, συμπληρώνοντας ότι από το μεσημέρι της Τετάρτης ξεσπά μία νέα πυρκαγιά σχεδόν κάθε δέκα λεπτά.