Ελλάδα

Στο Α.Τ Νέας Φιλαδέλφεια μεταφέρεται ο Απόστολος Λύτρας

Στο Α.Τ Νέας Φιλαδέλφεια μεταφέρεται ο Απόστολος Λύτρας Φωτογραφία: INTIME/ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Θα παραμείνει μέχρι το πρωί οπότε και ο Απόστολος Λύτρας θα μεταφερθεί στην Ευελπίδων.

Ο Απόστολος Λύτρας μεταφέρεται από το ΑΤ Παλλήνης στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας, όπου θα κρατηθεί μέχρι αύριο στις 9 το πρωί.

Στη συνέχεια ο ποινικολόγος θα μεταφερθεί στην Ευελπίδων όπου και θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα, μετά από μήνυση που κατέθεσε η σύζυγός του Σοφία Πολυζωγοπούλου για παράβαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Ανάμεσα στους όρους ήταν και η μη επαφή ΄΄η επικοινωνία με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο με την σύζυγό του, κάτι που η Σοφία Πολυζωγοπούλου έκρινε μαζί με τον συνήγορό της Θέμη Σοφό, ότι δεν τηρήθηκε καθώς ο Απόστολος Λύτρας της έστειλε μηνύματα.

Συγκεκριμένα, η ανακρίτρια έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του συνηγόρου της 37χρονης, Θέμη Σοφού, ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν και τους αντικατέστησε με προσωρινή κράτηση.

Ο Απόστολος Λύτρας παρέμενε άφαντος για αρκετές ώρες. Η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και τότε αποφάσισε να παραδοθεί στο ΑΤ Παλλήνης, όπου και κρατείται μέχρι την μεταγωγή του στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας.

Λύτρας: «Είναι δεδομένο ότι φταίω. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω»

Σε δήλωση που έκανε πριν παραδοθεί, ο Απόστολος Λύτρας υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης, που οδήγησαν τελικά στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του. Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένα απειλητικό μήνυμα, ενώ συμπλήρωσε ότι θα πληρώσει το λάθος του.

«Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα επειδή έπρεπε να ταξιδέψει η αδελφή της στην Κύπρο. Πήγαν μόνα τους τα παιδιά, έχοντας μία άριστη σχέση με τη σύζυγό μου. Δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι», δήλωσε ο ποινικολόγος.

Ερωτηθείς αν είχαν ενημερώσει, απάντησε ότι είχε στείλει ένα μήνυμα ότι θα περνούσε η μεγάλη κόρη του για να πάρει κάποια προσωπικά του αντικείμενα. «Και με την πρώην σύζυγο μου διατηρούσε πολύ καλή σχέση όπως και με τον δικηγόρο που πήγε είμαστε στο ίδιο γραφείο», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν υπήρξαν απειλές, απάντησε: «Από εμένα; Δεν είναι δυνατόν. Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό». «Έχω κάνει λάθος, θα πληρώσω για το λάθος μου, αλλά από ένα σημείο και μετά φτάνουμε πλέον στην υπερβολή», συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας.

«Είναι δεδομένο ότι φταίω. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ κάποιο αντίστοιχο περιστατικό, το λέει και η ίδια. Απλά, υπάρχουν και τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους να τα σεβαστείτε. Τουλάχιστον οι δικοί μου άνθρωποι που θα με ακούσουν... Δεν είναι οικογενειακή η ευθύνη, η ευθύνη είναι δική μου», κατέ΄ληξε ο δικηγόρος.

Σοφός: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχθηκε 30 γροθιές στο πρόσωπο από τον Απόστολο Λύτρα

Ο συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου,  κατηγόρησε τον Απόστολο Λύτρα για συμπεριφορές «τραμπουκισμού, εισβολής, απειλών και παραβίασης όρων», αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, όταν πήγαν εκεί η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου, η κόρη του και ένας συνεργάτης του.

«Τριάντα μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο στο πρόσωπο της, όπου προσπαθούσε η ίδια με τα χέρια της να καλύψει το πρόσωπο της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλά της από τα γρονθοκοπήματα. Αυτό καταλαβαίνετε ότι μια αξιοπρεπή στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία επιχειρηματολογία. Ακούστηκαν για αντρικά χαρακτηριστικά, για βαλκάνιους τα οποία προφανώς προσβάλλουν το γυναικείο φύλο και την κοινωνία μας», δήλωσε ο Θέμης Σοφός.

Ο συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της «περίφημης σκάλας», όπως είπε. «Ήταν πολύ ευφυές αυτό που έκανε η Σοφία, δεν θα το έκανε ο καθένας. Ο λόγος είναι η εμπειρία της από τη δικηγορία που έχει ασκήσει. Όταν λέει “πήγαινέ στο νοσοκομείο σε παρακαλώ, γιατί φοβάμαι ότι πεθαίνω καταπίνω αίμα και θα πω ότι έπεσα από τις σκάλες”. Θέλετε να σας παραφράσω; Όπως το “πήγαινε με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με βίασε άλλος, ότι με μαχαίρωσε άλλος”. Καταλαβαίνει κανείς ότι δεν γίνονται πειστικά ορισμένα επιχειρήματα που έρχονται εκ των υστέρων. Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μια συμπεριφορά που την οποία τη δικαιολογεί και την υποστηρίζει», υπογράμμισε.

{https://www.youtube.com/watch?v=f_bYTrDAptc}

Σοφός: Καμία συνεννόηση, προκλήθηκε απειλητική ατμόσφαιρα

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου έχει βαρύτατο τραυματισμό, από τον οποίο προσπαθεί να αναρρώσει, σωματικά και ψυχολογικά, επεσήμανε ο συνήγορός της.

«Κατά τρόπο μάλλον εξωφρενικό, μετά από τέτοια αντιμετώπιση που υπήρξε από τη δικαιοσύνη με περιοριστικούς όρους μετοίκησης, απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής, είδαμε μια συμπεριφορά από αυτή που δεν συνάδει με αυτό που λέμε συμμόρφωση στους όρους», τόνισε ο Θέμης Σοφός αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης.

«Εφόσον έχεις κλειδιά στα χέρια σου γιατί δεν τα παραδίδεις; Εφόσον ενδιαφέρεσαι να παραλάβεις πράγματα και γνωρίζεις ότι σου έχουν προσφερθεί, γιατί δεν υποβάλεις αίτημα για άδεια από την ανακρίτρια; Και η απάντηση, φυσικά, ότι υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους πρώτον διαψεύδεται από την πλευρά της Σοφίας, καμία συνεννόηση δεν υπήρξε κι αυτό φαίνεται από την αιφνιδιασμό της όταν άνοιξαν την εξώπορτα της οικίας, μπήκαν στον αύλειο χώρο και κάλεσε αμέσως τις αρχές», περιέγραψε.

«Ο αστυνομικός τους προέτρεψε να μην εισέλθουν στην οικία, άνοιξαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στον αύλειο χώρο και οι τρεις και προκλήθηκε μεγάλη ένταση, φωνασκίες, προκάλεσε μία απειλητική ατμόσφαιρα για τη Σοφία και κάλεσε τις αστυνομικές αρχές», συμπλήρωσε.

{https://www.youtube.com/watch?v=5T1pFoCrLTM}