Ελλάδα

Φωτιά Βάρης Κορωπίου: «Ωρολογιακή βόμβα» τα ακαθάριστα οικόπεδα

Φωτιά Βάρης Κορωπίου: «Ωρολογιακή βόμβα» τα ακαθάριστα οικόπεδα Φωτογραφία: EUROKINISSI
ακαθάριστα οικοπέδα έπαιξαν ρόλο στην εξάπλωση της φωτιάς στη Βάρης Κορωπίου, η έκκληση της Πυροσβεστικής στους ιδιοκτήτες.

Τα ακαθάριστα οικόπεδα έπαιξαν τον ρόλο τους στην εξάπλωση της χθεσινής φωτιάς στην Βάρης Κορωπίου και συνδυαστικά με την ισχυρή ένταση των ανέμων δημιούργησαν πρόβλημα στις προσπάθειες κατάσβεσης που τελικά επετεύχθησαν το απόγευ,α.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας, κάλεσε σε επαγρύπνηση λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλη την Ελλάδα, αυξάνοντας την επικινδυνότητα για πυρκαγιές. Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤNews, ο Κώστας Τσίγκας επεσήμανε ότι οι επόμενες ημέρες, όπως και το υπόλοιπο καλοκαίρι, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες από πλευράς πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών.

akatharista oikopeda koropi fotia 05c98

Mπαρουταποθήκες τα ακαθάριστα οικοπέδα 

Αναφερόμενος στη χθεσινή φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου, σημείωσε τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τα ακαθάριστα οικόπεδα. Υπογράμμισε ότι πολλά οικόπεδα δεν είχαν καθαριστεί, ενώ σε κάποια σημεία, ακόμα και όταν είχαν γίνει καθαρισμοί, τα απορρίμματα δεν είχαν απομακρυνθεί. Αυτό δυσχέρανε το έργο των πυροσβεστών, καθώς οι πυρκαγιές σε ακαθάριστα οικόπεδα φούντωναν περισσότερο, αυξάνοντας το θερμικό φορτίο και προκαλώντας μεγαλύτερες καταστροφές. Σύμφωνα με τον Κώστα Τσίγκα, η έλλειψη καθαρισμού των οικοπέδων εντείνει την κατάσταση, δυσκολεύοντας την προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων και καθιστώντας την καταστολή των πυρκαγιών πιο δύσκολη και επικίνδυνη.