Ελλάδα

Σε αυτό το σημείο ξεκίνησε η φωτιά στη Βάρης Κορωπίου - Αποκαλυπτικό βίντεο

Σε αυτό το σημείο ξεκίνησε η φωτιά στη Βάρης Κορωπίου - Αποκαλυπτικό βίντεο
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χτες στη Βάρης - Κορωπίου. Η φωτιά γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να καίει για ώρες ανεξέλεγκτη.

Καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις προκάλεσε η φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου. Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας Βασίλη Κικίλια, η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους οπτικό υλικό, που δείχνει τις κινήσεις του εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα. Πολύ κοντά εντοπίστηκε και μπετόνι με πετρέλαιο και στουπιά. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στη περιοχή, για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω ισχυρών ανέμων

Στάχτες και αποκαΐδια άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα. Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε την καταστροφή. Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς.

Όπως μετέδωσε η EΡΤΝews, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν πυροσβέστες εθελοντές αλλά και κάτοικοι ένα σπίτι στην οδό Προφήτη Ηλία δεν κατάφερε να γλιτώσει από το πέρασμα της φωτιάς.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Ξεκίνησε από ξερά χόρτα στη Βάρης Κορωπίου και γρήγορα οι ισχυροί άνεμοι την έσπρωξαν στις αυλές των σπιτιών.

Αποκαλυπτικό βίντεο

Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά, πήρε γρήγορα διαστάσης με αποτέλεσμα να «ξεφύγει» γρήγορα. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την πρώτη εστία της φωτιάς και εργαζόμενους κοντινής επιχείρησης να σπεύδουν με λάστιχα να την ελέγξουν.

{https://www.youtube.com/watch?v=fds56iwHjiE}