Ελλάδα

Ρόδος: Οριστικό λουκέτο στο beach bar με τις ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα

Ρόδος: Οριστικό λουκέτο στο beach bar με τις ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα Φωτογραφία: INTIME
Σήμερα το πρωί κλιμάκιο της αστυνομίας, της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου και του δήμου Ρόδου προχώρησε στη σφράγιση του beach bar.

Οριστικό λουκέτο μπήκε στο beach bar στη Ρόδο, που έγινε διάσημο για τις παράνομες ξύλινες ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα.

Η προθεσμία που είχε δοθεί από τον δήμο Ρόδου για την υποβολή των εγγράφων, που θα αποδείκνυαν ότι η λειτουργία του beach bar είναι νόμιμη έληξε και σήμερα το κατάστημα σφραγίστηκε από την αστυνομία. Παράλληλα το κατάστημα δεν είχε λάβει άδεια από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, κάτι απαραίτητο καθώς βρίσκεται εντός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου της πόλης της Ρόδου.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε ξανασφραγιστεί ο χώρος της παραλίας, λόγω παράνομης κατάληψης του αιγιαλού.

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο της αστυνομίας, της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου και του δήμου Ρόδου προχώρησε στη σφράγιση του beach bar.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», δεν προσέφυγε δικαστικά για να αναιρέσει την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Ρόδου, αλλά ούτε και την απόφαση σφράγισης της παραλίας. Κατά τον έλεγχο των αρχών, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση 19 παράνομων μεταλλικών κατασκευών μέσα στη θάλασσα και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία από την ίδια επιχείρηση. Και τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισής τους.