Ελλάδα

Κολυδάς για φωτιές: Πότε «πέφτουν» οι άνεμοι

Κολυδάς για φωτιές: Πότε «πέφτουν» οι άνεμοι Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ
Οι ριπές των ανέμων σήμερα ξεπέρασαν κατά τόπους τα 100 χλμ/ώρα.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς σε νέα του ανάρτηση επισημαίνει ότι οι άνεμοι «πέφτουν» και ο υδράργυρος αν και δεν σπάει τα ρεκόρ, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες διατηρούνται.

«Σήμερα ήταν μία δύσκολη μέρα, από πλευράς εντάσεων των ανέμων, με υψηλές θερμοκρασίες όπου στην Ανδραβίδα και την Καλαμάτα φτάσαμε τους 40 βαθμούς» σημειώνει ο Θοδωρής Κολυδάς. Συνεχίζει την ανάρτησή του λέγοντας πως «την ερχόμενη εβδομάδα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, αλλά θερμοκρασιακά θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε κατά μέσο όρο στους 36 βαθμούς, χωρίς όμως να αποκλείονται τοπικά 39 με 40 βαθμοί όπως είχαμε και σήμερα».

Εκτιμά ότι «γενικά βαίνουμε σε ένα καλοκαίρι όπου από τις αρχές του βιώνουμε επίμονη και ενοχλητική ζέστη, η οποία δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών».

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0idMm94MVJwibaEfQdSHNokpQTumUq2kU6iSCW7Wqkc3badQGk43xPbkjy7AGAAmrl&id=760859466}

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το meteo οι ριπές των ανέμων σήμερα ξεπέρασαν κατά τόπους τα 100 χλμ/ώρα. Στην Παξιμαδά Καρύστου έφτασαν στα 122, στην Πάρνηθα (στα 1.230 μ) τα 111, στη Στενή Ευβοίας και στο Γεράκι Λακωνίας τα 98, στην Πεντέλη τα 97, στον Καβομαλιά τα 93, στη Μονεμβασιά τα 90 και στην Κάρυστο τα 87 χλμ/ώρα.

ripes_anemou_7860d.jpg