Ελλάδα

Φωτιά στην Ύδρα: Η κατάθεση που «έδεσε» τους 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού - Οι βαριές ποινές που προβλέπονται

Φωτιά στην Ύδρα: Η κατάθεση που «έδεσε» τους 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού - Οι βαριές ποινές που προβλέπονται Φωτογραφία: Eurokinissi
Αποκλειστικές Εικόνες Dnews: Οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για τη φωτιά στην Υδρα. Την Κυριακή στον εισαγγελέα

Μετά τις καταθέσεις τους στους Αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής οι 13 επιβαίνοντες της πολυτελούς θαλαμηγούς συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο λιμεναρχείο Σαρωνικού, για τη φωτιά στην Υδρα. Αναμένεται αύριο Κυριακή το πρωί να περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας Πειραιά.

Κινδυνεύουν με πολυετή φυλάκιση, καθώς σύμφωνα με τις πρόσφατες αλλαγές που έχουν γίνει στον Ποινικό Κώδικα ο εμπρησμός ακόμα και από αμέλεια αν προκαλεί οικολογική καταστροφή χωρίς θάνατο τιμωρείται με ποινή κάθειρξης που φτάνει τα 20 έτη, πρόστιμο έως 200.000 ευρώ και δήμευση περιουσίας.

IMG 20240622 WA0004 90b08

Χθες βράδυ μετά τη φωτιά στο πευκοδάσος της Ύδρας στελέχη του Λιμενικού με πλωτό σκάφος έσπευσαν στη θαλάσσια περιοχή προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για το πόσα και ποια σκάφη βρισκόντουσαν στο σημείο. Έκαναν έρευνα σχετικά με το πώς πήρε φωτιά το μοναδικού κάλλους πευκοδάσος, καθώς δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί εκεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews, καπετάνιος πλοίου πολύ κοντά στο σημείο κατήγγειλε στους λιμενικούς ότι άκουσε ένα δυνατό κρότο και στη συνέχεια είδε μια λάμψη από διπλανό όρμο. Εκεί όπου βρισκόταν και η περιβόητη θαλαμηγός. Ήταν το μοναδικό σκάφος που ήταν στο σημείο.

6257826 be034

Ο καπετάνιος μάρτυρας «κλειδί» έδωσε αναλυτική κατάθεση και στα στελέχη της Πυροσβεστικής που ανέλαβαν την προανάκριση.

Το σκάφος κατασχέθηκε.

Ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος», είχε δηλώσει νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης. Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις Αρχές. «Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου, καλό είναι να είναι όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν», πρόσθεσε.