Ελλάδα

Εικόνα ντροπής σε πλοίο της γραμμής: Τι απαντά το Λιμενικό για το κορίτσι ΑμεΑ που αναγκάστηκε να ταξιδέψει στο πάρκινγκ

Εικόνα ντροπής σε πλοίο της γραμμής: Τι απαντά το Λιμενικό για το κορίτσι ΑμεΑ που αναγκάστηκε να ταξιδέψει στο πάρκινγκ
Η εικόνα αποκαλύπτει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους άτομα με μειωμένη κινητικότητα

Αντιδράσεις προκαλεί η εικόνα που δημοσιεύτηκε στο kavalapost.gr και δείχνει ένα κορίτσι σε αναπηρικό αμαξίδιο και τη μητέρα του να ταξιδεύουν στο πάρκινγκ ferry boat για Θάσο ελλείψει μπάρας. 

Τη φωτογραφία τράβηξε επιβάτης του πλοίου που κάνει το δρομολόγιο από την Κεραμωτή για τη Θάσο, καταγράφοντας τη μητέρα με το παιδί της να μένουν για 45 λεπτά στο γκαράζ των αυτοκινήτων μέσα στη ζέστη και τον ήλιο.

«Θα γίνουμε ποτέ χώρα επιτέλους ή να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να ψάχνουμε για κάποια άλλη που σέβεται τους πολίτες της με όλες τους τις ιδιαιτερότητες;», αναρωτήθηκε μάρτυρας του περιστατικού, με το Λιμενικό - δια μέσω εκπροσώπου του - να δίνει μια διαφορετική οπτική για το περιστατικό.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Open, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Αλεξίου, υποστήριξε πως «προσφέρθηκε στην οικογένεια να μεταφερθεί το κοριτσάκι αυτό επάνω, με τη συνδρομή του ειδικού καθίσματος φορείου που υπάρχει στα πλοία», αλλά «η οικογένεια αρνήθηκε, δεν το ήθελε αυτό».

«Τους φέρανε νερά, αναψυκτικά, καφέδες, καρέκλες να καθίσουν, τους πρόσφεραν και τη δυνατότητα να τους μεταφέρουν σε άλλο σημείο που είναι στεγασμένο και ειπώθηκε από την μητέρα πως θα ήθελαν να καθίσουν λίγο στον ήλιο», υποστήριξε.

«Υπήρχε ένας άνθρωπος του πληρώματος καθ΄όλη τη διάρκεια του ταξιδιού δίπλα τους, τους βοήθησαν να κατέβουν στον προορισμό τους και τους ευχαρίστησαν. Η εικόνα αυτή είναι από κάποιο τρίτο άτομο, τα πραγματικά περιστατικά ήταν αυτά. Αυτά έγιναν γνωστά κατόπιν διερεύνησης ενώ και από την οικογένεια δεν έγινε κάποια καταγγελία για το συμβάν».

Μιλώντας ωστόσο ευρύτερα για το ζήτημα της μεταφοράς ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, ο Νίκος Αλεξίου διευκρίνισε πως είναι σε διαβούλευση με όλους τους φορείς, νομοθετική πρωτοβουλία «για να τοποθετηθούν πλατφόρμες ή ασανσέρ ή αναβατόρια με πλατφόρμα, όχι με καρεκλάκι, για να μην βγαίνουν οι άνθρωποι από τα δικά τους καρεκλάκια».