Ελλάδα

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών: Δύο άτομα καλούνται ως ύποπτοι για ανωμοτί κατάθεση

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών: Δύο άτομα καλούνται ως ύποπτοι για ανωμοτί κατάθεση Φωτογραφία: EUROKINISSI
H λίστα των υπόπτων δεν κλείνει με τους δύο πρώτους, το επόμενο διάστημα ο αντιεισαγγελέας αναμένεται να στείλει και νέες κλήσεις σε άλλα πρόσωπα με εμπλοκή στην υπόθεση των υποκλοπών.

Οι δύο πρώτοι ύποπτοι στο σκάνδαλο των υποκλοπών, που φέρονται να εμπλέκονται στην παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία του τηλεφωνικού απορρήτου και του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα είναι γεγονός.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης που χειρίζεται την έρευνα, αφού έκλεισε εχθές τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων με την κατάθεση του Γρήγορη Δημητριαδη, έστειλε τις πρώτες δύο κλήσεις για ανωμοτί κατάθεση σε πρόσωπα, των οποίων οι ιδιότητες παραμένουν κρυφές από δικαστικές πηγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος μάρτυρας του Αχιλλέα Ζήση, ανιψιός και δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, δεν είναι ανάμεσα στους δυο υπόπτους.

Τα δύο πρόσωπα που έλαβαν κλήση από τον Άρειο Πάγο ως ύποπτοι, πήραν προθεσμία και αναμένεται να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις την επόμενη εβδομάδα. Αρμόδιες δικαστικές πηγές τονίζουν ότι η λίστα των υπόπτων δεν κλείνει εδώ και το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Ζήσης αναμένεται να στείλει και νέες κλήσεις σε άλλα πρόσωπα με εμπλοκή στην υπόθεση, για ανωμοτί καταθέσεις.

Λίγο πριν συμπληρωθούν τα δύο χρόνια απο την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και άλλων προσώπων για παρακολούθησή τους από την ΕΥΠ και απόπειρα παγίδευσής τους από κακόβουλο λογισμικό, η έρευνα του κ. Ζήση βαίνει προς ολοκλήρωση, προκειμένου να συντάξει το πόρισμά του, το οποίο και θα καταθέσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η κ. Αδειλινη θα εκδώσει τελική κρίση για την άσκηση ποινικής δίωξης ή μη και σε βάρος ποιων προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έχει ήδη λάβει καταθέσεις από 40 μάρτυρες, ενώ έχει λαβει απαντήσεις από όλα τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποστείλει για την υπόθεση οι εισαγγελικές αρχές σε αλλοδαπές αρχές.