Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Από το γκαράζ αποχώρησε ο Γρηγόρης Δημητριάδης μετά από 2,5 ώρες κατάθεση

Σκάνδαλο υποκλοπών: Από το γκαράζ αποχώρησε ο Γρηγόρης Δημητριάδης μετά από 2,5 ώρες κατάθεση Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γρηγόρης Δημητριάδης κλήθηκε να απαντήσει δεκάδες ερωτήσεις του αντιεισαγγελέα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση των υποκλοπών.

Από το γκαράζ του Αρείου Πάγου, εν κρυπτώ αποχώρησε πριν από λίγη ώρα ο Γρηγόρης Δημητριάδης, μετά την κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Αχιλλέα Ζήση που χειρίζεται την έρευνα του σκανδάλου των υποκλοπών.

Στην κατάθεσή του, που διήρκεσε περίπου δυόμιση ώρες, ο ανιψιός και δεξί χέρι του Κυριακού Μητσοτάκη κλήθηκε να απαντήσει σε δεκάδες ερωτήσεις του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Ο κ. Αχιλλέας Ζήσης κάλεσε τον Γρήγορη Δημητριάδη ως μάρτυρα στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, καθώς το όνομά του ενεπλάκη από την πρώτη κιόλας στιγμή στην υπόθεση, μετά την αποκάλυψη της τηλεφωνικής υποκλοπής του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Ο ίδιος μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία έχει προμηθευτεί κακόβουλα λογισμικά, παραιτούμενος ωστόσο αμέσως μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου από τη θέση του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου καλεί μάρτυρες προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνα του και να συντάξει το σχετικό πόρισμα, το οποίο θα υποβάλλει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη που θα αποφασίσει τελικά για την υπόθεση.

Νωρίτερα, τον κ. Ζήση επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους Σωκράτη Φάμελλο, Αλέξανδρο Αυλωνίτη και Γιάννη Σαρακιώτη ζητώντας επίσπευση της έρευνας. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέδωσαν αναφορά με ερωτήματα που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει αναπάντητα εδώ και 48 μήνες. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε μετά τη γνωστοποίηση ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στην ΕΥΠ μαζί με δυο δικαστικούς πραγματογνώμονες.