Ελλάδα

Νάουσα: Τρεις μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή στον δήμαρχο

Νάουσα: Τρεις μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή στον δήμαρχο Φωτογραφία: naoussa.gr
Ο δήμαρχος Νάουσας κρίθηκε εκ νέου ένοχος για παράβαση καθήκοντος.

Ξανά ένοχος για την υπόθεση μίσθωσης του αναψυκτηρίου «Κιόσκι» κρίθηκε ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης. Ο δήμαρχος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 3 μηνών, με 3ετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Για την ίδια υπόθεση, που αφορά στην προηγούμενη δημαρχιακή του θητεία την περίοδο 2014-2019 και οδηγήθηκε στα ακροατήρια των δικαστηρίων ύστερα από μηνυτήρια αναφορά δημοτικού συμβούλου, ο δήμαρχος Νάουσας είχε καταδικαστεί από το Εφετείο σε 4μηνη φυλάκιση με αναστολή.

Είχε τεθεί σε αργία με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, αλλά επανήλθε στα καθήκοντά του, όταν ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης, που είχε καταθέσει.

Η υπόθεση, στη συνέχεια επέστρεψε στο Εφετείο το οποίο τον έκρινε πάλι ένοχο, μειώνοντας κατά έναν μήνα την ποινή του.
Κατά την απολογία του, ο δήμαρχος Νάουσας αρνήθηκε την κατηγορία κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη ενώ τόνισε ότι από την μίσθωση δεν προέκυψε οικονομική ζημιά για το Δήμο ούτε ενήργησε ο ίδιος με δόλο.

Η απόφαση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορά σε παραβίαση των όρων μίσθωσης του αναψυκτηρίου ύστερα από ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό.