Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί: «Οι οπαδοί μου δεν θα δεχτούν εύκολα την φυλάκισή μου»

Ο Τραμπ απειλεί: «Οι οπαδοί μου δεν θα δεχτούν εύκολα την φυλάκισή μου»
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σε σημερινή του συνέντευξη - που μεταδόθηκε από το Fox News - ότι μία ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης θα μπορούσε να φέρει «σε σημείο ρήξης» τους οπαδούς του.

Μία επιβολή ποινής φυλάκισης «θα ήταν δύσκολο για το κοινό να την αποδεχθεί», σχολίασε την Κυριακή ο Ντόναλντ Τραμπ. «Ξέρετε, κάποια στιγμή, υπάρχει ένα σημείο ρήξης» υποστήριξε, κλείνοντας το μάτι στους εξοργισμένους οπαδούς του που υπόσχονται από την Πέμπτη... κρεμάλες.

Υπενθυμίζεται πως η ετυμηγορία στην υπόθεση του χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς , η πρώτη καταδικαστική απόφαση κατά πρώην προέδρου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα εμποδίσει πιθανότατα τον Τραμπ από το να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Παρόλα αυτά οι απειλές βίας και η ρητορική μίσους ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο το βράδυ της Πέμπτης - θυμίζοντας το κλίμα μετά την ήττα του Τραμπ στις εκλογές του 2020 όταν ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης αρνήθηκε να αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα καταγγέλλοντας νοθεία. 

Εν μέσω της εκστρατείας του για τη δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ χαρακτήρισε επανειλημμένα τους δικαστές και τους εισαγγελείς στις δίκες του ως διεφθαρμένα εργαλεία της κυβέρνησης Μπάιντεν, που έχουν μοναδικό στόχο τους να σαμποτάρουν την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο. 

«Ήταν ντροπή, ήταν μια στημένη δίκη από έναν δικαστή που ήταν διεφθαρμένος», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους μετά το άκουσμα της ετυμηγορίας.

Στην σημερινή του συνέντευξη ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι η δίκη ήταν «πολύ δύσκολη» για την σύζυγό του Μελάνια, η οποία δεν βρέθηκε στο πλευρό του στο δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προεκλογική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια σε διαδικτυακές δωρεές σε διάστημα 24 ωρών μετά την καταδίκη του, υπογραμμίζοντας ότι η καταδικαστική απόφαση ενίσχυσε «όπως τίποτε άλλο στο παρελθόν» την υποστήριξη στο πρόσωπό του.

«Είναι περισσότερα από δύο εκατομμύρια δολάρια την ώρα», σχολίασε η προεκλογική ομάδα του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών.

«Μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το διαδικτυακό μας σύστημα συγκέντρωσης δωρεών κατακλύστηκε από την υποστήριξη και, παρά τις προσωρινές καθυστερήσεις λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, ο πρόεδρος Τραμπ συγκέντρωσε 34,8 εκατ. δολάρια μέσω μικρών ποσών», δήλωσε ο Κρις ΛαΣίβιτα και η Σούζι Γουάιλς, προεκλογικοί σύμβουλοι του Ρεπουμπλικάνου σε ανακοίνωσή τους το πρωί της Παρασκευής.