Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχονται μπόρες και βροχές από το απόγευμα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχονται μπόρες και βροχές από το απόγευμα Φωτογραφία: intime
Με αστάθεια τις απογευματινές ώρες και βοριάδες στις θάλασσές μας θα κυλήσει η σημερινή ημέρα στη χώρα μας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Για σήμερα Πέμπτη, η μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Τις απογευματινές και πρώτες βραδινές όμως ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες προς την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία αλλά και το βόρειο - βορειοδυτικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί ενώ στις Κυκλάδες θα φτάσουν τοπικά ακόμα και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προς τα δυτικά και βόρεια σε φυσιολογικά επίπεδα στους 34 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Για την περιοχή της Αττικής, αναμένουμε γενικά αίθριο καιρό με τους ανέμους να φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της πόλης από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αρχικά περιμένουμε ηλιοφάνεια, κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών αναμένουμε μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι γενικά δεν θα προβληματίζουν με τις εντάσεις στα 4, τοπικά 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά θα πνέουν πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά από ανατολικές και τις βραδινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά θα πνέουν πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές το απόγευμα.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.