Ελλάδα

Τα πρώτα λόγια του Λύτρα: «Έγινε μ…..ία, χτύπησα τη Σοφία, ελπίζω να μη μπλέξω»

Τα πρώτα λόγια του Λύτρα: «Έγινε μ…..ία, χτύπησα τη Σοφία, ελπίζω να μη μπλέξω» Φωτογραφία: intime
Βαθαίνει το «ρήγμα» μεταξύ της Σοφίας Πολυζωγόπουλου και του Απόστολου Λύτρα, μετά το βάναυσο ξυλοδαρμό της 37χρονης από το σύζυγό της και γνωστό ποινικολόγο.

Ο δικηγόρος της Θέμης Σοφός υπέβαλε νωρίτερα υπόμνημα προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση.

Σε αυτό ζητά την άρση των επικοινωνιών του προφυλακισμένου δικηγόρου, από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου. Ένας από τους λόγους του αιτήματος είναι γιατί, ο Απόστολος Λύτρας κι ενώ πήγαιναν προς την ιδιωτική κλινική φέρεται να μίλησε σε κάποιο άτομο τηλεφωνικά, ομολογώντας του τη βάναυση κακοποίηση σε βάρος της γυναίκας του.

«Κατά την πορεία προς την έξοδο της οικίας και ενώ είχα αλλάξει ρούχα και είχα ξεπλυθεί από τα αίματα μπαίνουμε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου και όχι σε αυτό εντός του οποίου έγινε ο βαρύτατος τραυματισμός μου και καθ'οδόν τον ακούω μα μιλάει με κάποιον γνωστό του λέγοντάς του: «έγινε μ...ία, έχω χτυπήσει άσχημα τη Σοφία, την πάω στην Ευρωκλινική, ελπίζω να μην μπλέξω», περιγράφει στο υπόμνημά της η κα Πολυζωγοπούλου και συμπληρώνει ότι «ο λόγος δεν είναι μόνο η κλήση αυτή στην οποία αναφέρομαι αλλά και πλήθος άλλων κλήσεων και μηνυμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον κατηγορούμενο σε εμένα και τρίτα πρόσωπα».

Το θύμα άγριας ενδοοικογενειακής βίας περιγράφει μεταξύ άλλων στο υπόμνημά της ότι ο κατηγορούμενος σύζυγός της, την εξέθεσε σε σοβαρότατο κίνδυνο ζωής, επειδή μετά το επεισόδιο ξυλοδαρμού δεν την πήγε κατευθείαν σε νοσοκομείο, αλλά πρώτα την μετέφερε στο σπίτι τους στα Βόρεια Προάστια για να καθαρίσει τις πληγές της.

«Μου έριξε νερό στο πρόσωπο προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είχε καθαριστεί και ξεπλυθεί το πρόσωπό μου και το κεφάλι μου», περιγράφει χαρακτηριστικά η παθούσα.

Από την πλευρά ο προφυλακισμένος ποινικολόγος υπέβαλε σήμερα αίτημα, με το οποίο προσφεύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης από την ανακρίτρια και ζητά την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ποινικολόγος υποστηρίζει ότι δεν παραβίασε τους όρους που του επέβαλε η ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα μετά την απολογία του, δηλαδή της μη επικοινωνίας με το θύμα και της μετοίκησης από το σπίτι που έμεναν μέχρι τότε, αλλά ούτε είναι και ύποπτος φυγής.

Η Σοφία Πολυζωγόπουλου, στις πρώτες της γραπτές δηλώσεις μετά τον ξυλοδαρμό της από τον άντρα της, χαρακτήρισε τις πράξεις του «έγκλημα», απορρίπτοντας κατηγορηματικά την εκδοχή του άντρα της περί «κακιάς ώρας», χαρακτήρισε υστερόβουλη τη συγνώμη του, που δεν δείχνει καμία ειλικρινή μεταμέλεια.