Ελλάδα

Όργιο ομοφοβίας και κακοποίησης με θύμα 15χρονο: Τι δηλώνουν ο πατέρας, η μητέρα και η μητριά

Όργιο ομοφοβίας και κακοποίησης με θύμα 15χρονο: Τι δηλώνουν ο πατέρας, η μητέρα και η μητριά
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της άγριας κακοποίησης ενός 15χρονου αγοριού στην Πάτρα: Τι καταγγέλλουν οι βασικοί πρωταγωνιστές της θλιβερής υπόθεσης

Οργή προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης κακοποίησης ενός 15χρονου παιδιού που εμφανίστηκε αιμόφυρτο στην πλατεία του χωριού σε οικισμό της Πάτρας έπειτα από κακοποίηση που δέχτηκε από τον πατέρα και τον θείο του.

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον πατέρα να προχωρά στον ξυλοδαρμό του γιου του επειδή αυτός είναι ομοφυλόφιλος, με τον ίδιο το πρωί της Δευτέρας να ισχυρίζεται πως δεν τον χτύπησε ποτέ.

«Το παιδάκι πήρε το 112 και είπε "δεν μπορώ να μιλήσω, έχω φάει πολύ ξύλο, σας παρακαλώ βοηθήστε με, θα πεθάνω". Πήγε ασθενοφόρο και Αστυνομία, δεν τους βρήκε αυτούς τους δύο οι οποίοι κρύβονται ακόμα και τώρα, αλλά θα τους βρει η Αστυνομία και θα τους προσαγάγει για τα σοβαρά εγκλήματά τους πάνω σε ένα παιδάκι», ανέφερε σχετικά ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Μαλώσαμε επειδή καθυστέρησε να γυρίσει το βράδυ στο σπίτι από την πλατεία», ισχυρίστηκε ο πατέρας. Μιλώντας στον ANT1 την Δευτέρα, ο άνδρας έκανε λόγο για «θέατρο» του εφήβου, καθώς και ευρύτερα προβλήματά του ψυχιατρικά και ψυχολογικά, ενώ κατηγόρησε την πρώην σύζυγό του για σκευωρία.

Δηλώσεις είχε παραχωρήσει και την Κυριακή σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «είναι μια χαρά με τον γιο του» και «τώρα κάνω το μπανάκι μου».

Σημειώνεται πως το παιδί νοσηλεύεται μέχρι αυτή την ώρα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, ενώ έχει διαταχτεί ήδη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού. Κατά δήλωσή του, ο πατέρας θα εξηγήσει «τα πάντα» σήμερα στις Αρχές.

«Είναι πολύ πιο πολύπλοκο το θέμα», σημείωσε από την πλεύρα του ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» Κώστας Γιαννόπουλος.

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «λάβαμε τις κλήσεις από δύο πολίτες του χωριού και μας είπαν ότι είδαν το παιδί αιμόφυρτο στην πλατεία, να συνεχίζει με ξύλο να το χτυπάει ο πατέρας και στη συνέχεια να πέφτει αναίσθητο.

»Αυτήν τη φορά θα προχωρήσει η καταγγελία και δε θα κολλήσει κάπου. Εμείς ειδοποιήσαμε αμέσως τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι θα γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα. Ξετυλίχτηκε το κουβάρι του προβλήματος όλα αυτά τα χρόνια γιατί την οικογένεια την στηρίζαμε το 2009.

Στη συνέχεια δεχτήκαμε μια αναφορά, το 2012, για μια κατάσταση άσχημη, βία, αμέλεια. Το παιδί τότε ήταν 4 χρόνων. Το 2012 έγινε η αναφορά, έπρεπε κάποιος να παρακολουθεί την οικογένεια, το 2019 το ίδιο, το 2020 το ίδιο. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε σε μια οικογένεια παρά μόνο δίνουμε την αναφορά στον εισαγγελέα», πρόσθεσε.

«Το 2021 δεχτήκαμε ενημέρωση από γιατρό στο Καραμανδάνειο ότι πήγε ο πατέρας το παιδί και του είπε να το βοηθήσει να γίνει έτσι, αλλιώς και αλλιώτικα. Να το βοηθήσει με πράγματα που δε συνάδουν με πατέρα. Και έτσι μας είπε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι βίαιος, επικίνδυνος και το παιδί κινδυνεύει. Του ζητήσαμε να κάνει εκείνος την καταγγελία για να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

»Έτσι λοιπόν ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα. (…) Έχει ρωτήσει κανείς τα τραύματα της ψυχής πότε θα επουλωθούν; Αν επουλωθούν ποτέ».

«Με χτύπαγε κι εμένα 20 χρόνια» καταγγέλει η μητέρα του παιδιού

«Είναι στο νοσοκομείο το παιδί ακόμα. Εγώ το γνώριζα (σ.σ. ότι είναι ομοφυλόφιλος) και συμφωνούσα με το παιδί. Το στηρίζω. Ο πατέρας του δε συμφωνούσε ποτέ, δεν το δεχόταν. Από πέρυσι το καλοκαίρι το ήξερε», ανέφερε από την πλευρά της η μητέρα του 15χρονου στο Mega.

«Με χτύπαγε εμένα την ίδια 20 χρόνια. Είχαμε και δικαστήριο μαζί, είχε γίνει για ξυλοδαρμό. Από τότε που έφυγa από αυτόν τον άνθρωπο γλίτωσα. Τρία παιδιά έχουμε. Τα δύο υποστηρίζουν τον μπαμπά. Ο μεγάλος και η τελευταία η κόρη μου υποστηρίζουν τον μπαμπά, όχι τον αδερφό μας εδώ», τόνισε.

«Προσπαθούσαμε να σώσουμε το παιδί από την ομοφυλοφιλία»

Στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον πατέρα του 15χρονου, η νυν σύντροφός του μίλησε στον ΑΝΤ1 και αποκάλυψε άθελά της την ομοφοβία της οικογένειας, που «προσπαθούσε» να τον σώσει αλλά εκείνος δεν ήθελε.

Η μητριά του 15χρονου επανέλαβε το ίδιο αφήγημα περί καβγά για την νυχτερινή έξοδο του εφήβου, αλλά και για θέατρο του παιδιού στην πλατεία.

«Η φύση είναι δύσκολη γιατί ξέραμε ότι αυτά ακολουθούν ένα δρόμο μη επιτρεπτό, έπρεπε να μάθει μια τέχνη, έπρεπε να ζήσει αξιοπρεπώς. Προσπαθούσαμε να το σώσουμε αλλά δεν ήθελε να σωθεί... Να σωθεί από την ομοφυλοφιλία και από εκεί που οδηγούνται αυτοί οι άνθρωποι».