Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Ο πρώτος των πρώτων συγκέντρωσε 19.800 μόρια

Πανελλήνιες 2024: Ο πρώτος των πρώτων συγκέντρωσε 19.800 μόρια
Οι βαθμολογίες του 18χρονου μαθητή, στις Πανελλήνιες, από την Πυλαία Θεσσαλονίκης πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Κατάφερε το απόλυτο 20 σε Μαθηματικά και Χημεία στις Πανελλήνιες 2024,ο Μανώλης Σελεγγίδης.

Στην έκθεση πήρε 19,2 και στη Φυσική που τόσο δυσκόλεψε τους υποψηφίους, ο Μανώλης έγραψε 19,8 και κατάφερε να περάσει πρώτος στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

Άλλωστε, με τους βαθμούς του, μπαίνει σε όποια σχολή επιθυμεί, ωστόσο ο ίδιος λέει ότι θα επιλέξει είτε τη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών είτε Μηχανικών Υπολογιστών. «Δεν σπαταλούσα καθόλου χρόνο όταν διάβαζα, ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος, χρειάζεται διάβασμα συστηματικό και συγκεντρωμένο, όταν το θέλεις σου βγαίνει αυθόρμητα», τόνισε.

Όπως είπε στην ΕΡΤ3  μπορεί να κουράστηκε τον Ιανουάριο και να ένιωθε πως τελειώνουν οι δυνάμεις του αλλά επανήλθε γρήγορα, βρήκε τελικά ξανά τον βηματισμό του και τα έδωσε όλα λίγο πριν την τελική ευθεία. Τώρα, το μόνο που θέλει, είναι πρώτα να πάει διακοπές κάπου στη Χαλκιδική και στην Πάρο και μετά να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

Οι γονείς του ήταν άκρως υποστηρικτικοί στη μεγάλη του προσπάθεια και δεν τον πίεσαν ποτέ να διαβάσει, ανέφερε, ενώ το μόνο πράγμα που ζήτησε πριν από τη δύσκολη διαδικασία των εξετάσεων ήταν ένα…γαλακτομπούρεκο.