Ελλάδα

Λήγει η προθεσμία για την δήλωση καθαρισμού οικοπέδων

Λήγει η προθεσμία για την δήλωση καθαρισμού οικοπέδων
Αυτή η παράταση αποφασίστηκε για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους ιδιοκτήτες ώστε να δηλώσουν ότι έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους.

Ανακοινώθηκε η παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τα ακαθάριστα οικόπεδα στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr.

Αυτή η παράταση αποφασίστηκε για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους ιδιοκτήτες ώστε να δηλώσουν ότι έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους. Μέχρι τις 19:00 της Παρασκευής 28 Ιουνίου, 459.252 πολίτες είχαν δηλώσει ότι έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους ενώ μόνο τις περασμένες ημέρες υποβλήθηκαν πάνω από 189.500 δηλώσεις.

Η παράταση δόθηκε λόγω της αυξημένης κατανόησης των πολιτών για τη σημασία του καθαρισμού των οικοπέδων τους και μετά από σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων(ΠΟΜΙΔΑ). Έτσι, η νέα προθεσμία υποβολής των δηλώσεων είναι μέχρι τις 15 Ιουλίου 2024.

Ο καθαρισμός των οικοπέδων είναι κρίσιμος για την πρόληψη πυρκαγιών και τη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας. Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων καλούνται να εκμεταλλευτούν την παράταση και να υποβάλουν τις δηλώσεις τους έγκαιρα.

Η υποβολή δηλώσεων μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της ειδικής πλατφόρμας και είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία για την προστασία των περιουσιών και της κοινότητας.