Παιχνίδια Εξουσίας

Ο Αλέξης Τσίπρας ομιλητής με Ζακ Αταλί στη Μασσαλία- Σιωπή για τα εσωτερικά

Ο Αλέξης Τσίπρας ομιλητής με Ζακ Αταλί στη Μασσαλία- Σιωπή για τα εσωτερικά
Την Παρασκευή, δυο ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία, με θέμα τις σχέσεις πολιτικής και οικονομίας!

Μάλλον άδικα περιμένει απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης στις αναρτήσεις του το βράδυ της Δευτέρας.
Ο ιστορικός ηγέτης του χώρου ασχολείται με πολύ πιο σοβαρά θέματα.

Την ερχόμενη Παρασκευή, πχ, δυο ακριβώς μέρες πριν τις πολύ κρίσιμες εκλογές στη Γαλλία, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ομιλητής στη Μασσαλία μαζί με τον Ζακ Αταλί, που υπήρξε ο κορυφαίος σύμβουλος του Φρανσουά Μιτεράν, με θέμα το μείζον ζήτημα της εποχής, τις σχέσεις οικονομίας και πολιτικής. Τη Μασσαλία, μια πόλη που υπήρξε προπύργιο της γαλλικής αριστεράς, αλλά σήμερα το Εθνικιστικό Κόμμα της Λεπέν είναι κυρίαρχη δύναμη.

Για τα του ΣΥΡΙΖΑ -και πολύ περισσότερο για τις αναρτήσεις του προέδρου του- δεν έχει προφανώς κανένα λόγο να ασχοληθεί. Τι να κάνει, δηλαδή, να απαντήσει στο ...δίλημμα «αν θέλει να γυρίσει αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ να πάει να αναλάβει, διαφορετικά να σταματήσει να υπονομεύει τον αρχηγό»;

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε πριν ένα χρόνο από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς δεν έχει κανένα σχέδιο επανόδου- θα ήταν και αστείο να σκέφτεται τέτοια πράγματα ετούτες τις στιγμές.
Όσον αφορά στο αν ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσφύγει για επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της βάσης στο πρόσωπό του, μάλλον πρόκειται για ένα ακόμα αστείο ερώτημα.

Ποιος θα δώσει, άραγε, την αφορμή στην ηγεσία της Κουμουνδούρου να προσφύγει στη βάση;
ΥΓ: Αν όμως προσφύγει, αντίπαλος θα υπάρχει. Όχι όμως ο Αλέξης Τσίπρας!