Ελλάδα

Το CBS μας πήρε στο ψιλό: Παντού μειώνουν την εβδομάδα εργασίας, στην Ελλάδα την κάνουν εξαήμερη

Το CBS μας πήρε στο ψιλό: Παντού μειώνουν την εβδομάδα εργασίας, στην Ελλάδα την κάνουν εξαήμερη Φωτογραφία: Pixabay
Δημοσιογράφοι του CBS δεν έκρυψαν την έκπληξή τους για το μέτρο που τέθηκε σε ισχύ στη χώρα μας στις αρχές της εβδομάδας

Μετά την Washington Post, τον Guardian και το CNBC, το αμερικανικό δίκτυο CBS ασχολήθηκε με την εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα, που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου και έχει προκαλέσει κύμα αρνητικών σχολίων στα διεθνή μέσα.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, βαφτίζει το εξαήμερο... πενθήμερο «με δυνατότητα μιας έξτρα ημέρας εργασίας». Ωστόσο, δημοσιογράφοι σε μέσα ενημέρωσης παγκοσμίου βεληνεκούς λένε τα πράγματα... όπως είναι: η Ελλάδα πάει κόντρα στην παγκόσμια τάση (μείωση των ωρών εργασίας).

Δημοσιογράφοι του CBS δεν έκρυψαν την έκπληξή τους για το μέτρο που τέθηκε σε ισχύ στη χώρα μας στις αρχές της εβδομάδας.

«Χώρες και επιχειρήσεις ανά τον κόσμο μιλούν για τη μείωση της εργάσιμης εβδομάδας, σε 4 ημέρες. Εν τω μεταξύ, έρχεται η Ελλάδα και παρατείνει επίσημα την εβδομάδα εργασίας στις έξι ημέρες. Αρα, επισήμως η εβδομάδα εργασίας στην Ελλάδα είναι 48 ώρες», σχολίασε ο δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου ενημέρωσης, με τη συνάδελφό του να του απευθύνει ένα εύλογο ερώτημα: «Υπάρχει κάποιο αντιστάθμισμα; Αυξάνεται, για παράδειγμα, η περίοδος των διακοπών (των εργαζομένων);», για να λάβει αρνητική απάντηση.

«Ο πρωθυπουργός λέει ότι πρόκειται για μια προσέγγιση με σκοπό την ανάπτυξη», είπε ο δημοιογράφος, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «ήδη οι Ελληνες δουλεύουν 300 ώρες περισσότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ και 70 ώρες περισσότερο από τους Αμερικανούς, που έχουν τη φήμη ότι είναι οι χειρότεροι».

{https://www.instagram.com/reel/C8-B92su_zd/?utm_source=ig_web_copy_link}