Ελλάδα

Νέα κτηνωδία στον Λαγκαδά: Δεύτερη γάτα βρέθηκε ακρωτηριασμένη

Νέα κτηνωδία στον Λαγκαδά: Δεύτερη γάτα βρέθηκε ακρωτηριασμένη Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ SOOC/ MENELAOS MYRILLAS
Μετά τη γάτα που εντοπίστηκε με ακρωτηριασμένα τα τρία πόδια της.

Μία ακόμα περίπτωση κτηνωδίας κατά ζώου ήρθε στο φως στον Λαγκαδά: γάτα εντοπίστηκε ακρωτηριασμένη, νεκρή, στη μέση του δρόμου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε βρεθεί μία άλλη γάτα, ζωντανή, που είχε υποστεί ακρωτηριασμό, στην ίδια περιοχή. Μία υπόθεση που είχε προκαλέσει και εισαγγελική παρέμβαση.

Ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος, που εκπροσωπεί φιλοζωικό σωματείο της περιοχής, δήλωσε ότι πρόκειται για το τρίτο περιστατικό το τελευταίο διάστημα με ακρωτηριασμό ζώου, από τα οποία το ένα έχει επιζήσει.

Η αστυνομία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση και αναζητά υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων, συμπλήρωσε ο δικηγόρος, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega. «Είναι εξαιρετικά πιθανό να καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνος και για ανθρώπους ενδεχομένως», επεσήμανε αναφερόμενος στον δράστη.

Πριν από αρκετούς μήνες είχε βρεθεί στην περιοχή ένας σκύλος με κομμένο το πόδι, δήλωσε στην ίδια εκπομπή η Βούλα Τζάνου, πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου της περιοχής. Ακολούθησε ο εντοπισμός του «Ήφαιστου», όπως ονομάστηκε η γάτα που της ακρωτηρίασαν τα τρία πόδια, στην οποία θα τοποθετηθούν προσθετικά μέλη.

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μία γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της εντόπισε στη μέση του δρόμου, νεκρή, τη γάτα που είχε υποστεί ακρωτηριασμό στα τέσσερα πόδια και ειδοποίησε τις αρχές.