Ελλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση για τον βασανισμό γάτας - Της ακρωτηρίασαν τρία πόδια

Εισαγγελική παρέμβαση για τον βασανισμό γάτας - Της ακρωτηρίασαν τρία πόδια
Σύντομα η γάτα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση προσθετικών μελών.

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία για τον βάναυσο βασανισμό γάτας στη Θεσσαλονίκη, που υπέστη ακρωτηριασμό στα τρία πόδια της.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή και ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Αναστάσιος Κεσίσης παρήγγειλε από την Αστυνομία τη διενέργεια ποινικής έρευνας για την υπόθεση.

Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό του βασανισμού ζώου με ακρωτηριασμό. Η υπόθεση ήρθε στο «φως» έπειτα από τη μήνυση που έκανε εκπρόσωπος φιλοζωικής οργάνωσης, στο αστυνομικό τμήμα Λαγκαδά.

Τις τελευταίες ημέρες η γάτα δέχεται τις φροντίδες του κτηνιάτρου Κυριάκου Αγαθαγγελίδη. Σύντομα, το ζώο θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση προσθετικών μελών.

«Στην προκειμένη περίπτωση διαπίστωσα ότι οι τομές είχαν γίνει με αιχμηρό αντικείμενο. Το σημείο της τομής ήταν ευθύ, τέτοιες τομές δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε εμείς με νυστέρι», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνίατρος.

«Έστειλα τις φωτογραφίες σε καθηγητές στο πανεπιστήμιο της Καρδίτσας, ώστε να αξιολογήσουν και εκείνοι με την εμπειρία τους την υπόθεση και επιβεβαίωσαν τη δυσάρεστη διαπίστωσή μου ότι ο τραυματισμός προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι», συμπλήρωσε.

Τα τρία πόδια του ζώου έχουν υποστεί ακρωτηριασμό, ενώ και το τέταρτο έχει σοβαρά τραύματα, επεσήμανε ο κτηνίατρος.