Ελλάδα

«Εξαντλητικός» καύσωνας διαρκείας: Ποιες περιοχές θα δουν 42αρια

«Εξαντλητικός» καύσωνας διαρκείας: Ποιες περιοχές θα δουν 42αρια
Νέος καύσωνας προ των πυλών σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Όπως είπε ο γνωστός μετεωρολόγος από αύριο «και μέχρι το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα φτάνει τους 41-42 βαθμούς στις δυτικές περιοχές της χώρας αλλά και στα βόρεια τμηματά της». Παράλληλα, ο καύσωνας αυτός δεν θα επηρεάσει τόσο την Αττική, γεγονός που είναι παράδοξο.

«Στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξει μία παρατεταμένη ζέστη που θα είναι εξαντλητική για περιοχές τις Ηπείρου, της δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου και των Επτανήσων» ανέφερε.

Για την Αττική ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε ότι μέχρι την Πέμπτη η θερμοκρασία θα είναι μέχρι 37-38 ενώ από την Παρασκευή ενδεχομένως αυξηθεί ακόμα ένα βαθμό.

Παράλληλα, τα ισχυρά μελτέμια θα κάνουν την εμφάνισή τους. Ήδη ξεκίνησαν από χτες τα μελτέμια και θα κρατήσουν καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδα στα νησιά του Αιγαίου και στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης φωτιάς τις επόμενες μέρες.

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως από αύριο ξεκινούν τα μελτέμια γεγονός που αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε, θα αυξηθεί η θερμοκρασία στις δυτικές περιοχές της χώρας.

Ενδεχομένως θα βγουν κάποιες μπόρες σε περιοχές της Ηπείρου. Σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα φτάσει πιθανότατα και τους 40 βαθμούς.

Για τις επόμενες μέρες πρέβλεψε ότι ο καύσωνας θα χτυπήσει περιοχές της δυτικής Ελλάδας.