Ελλάδα

Η στιγμή που η φρεγάτα «Ψαρά» καταρρίπτει drones των Χούθι στον κόλπο του Άντεν

Η στιγμή που η φρεγάτα «Ψαρά» καταρρίπτει drones των Χούθι στον κόλπο του Άντεν
Οι Χούθι έκαναν επίθεση με δύο drone σε εμπορικό πλοίο που προστάτευε η φρεγάτα «Ψαρά».

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που η φρεγάτα «Ψαρά» καταρρίπτει drones των Χούθι, στον κόλπο του Άντεν.

Πρόκειται για βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ολλανδικό πολεμικό ναυτικό, για το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής. Η φρεγάτα «Ψαρά» συνόδευε και προστάτευε εμπορικό πλοίο, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες», το οποίο έβαλαν στο στόχαστρο οι αντάρτες Χούθι.

Το ένα drone καταρρίφθηκε με το πυροβόλο 5 ιντσών της φρεγάτας και το άλλο με το σύστημα αντι-drone, το οποίο κάνει παρεμβολές σε μεγάλη απόσταση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Η φρεγάτα “Ψαρά” απέτρεψε επίθεση από drone των Χούθι, ενώ συνόδευε και προστάτευε εμπορικό πλοίο στον κόλπο του Άντεν, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “Ασπίδες”», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ολλανδικό ναυτικό.

{https://x.com/kon_marine/status/1810331243034157080}

Το ολλανδικό πλοίο «Zr.Ms. Karel Doorman» προειδοποίησε τους Έλληνες για την επικείμενη απειλή και ήταν έτοιμο να παράσχει ιατρική υποστήριξη αν ήταν απαραίτητο, σημειώνεται στην ανακοίνωση. Η φρεγάτα «Ψαρά» κατέρριψε δύο drones. Από την επίθεση που έγινε ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές και το φορτηγό πλοίο συνέχισε το ταξίδι του χωρίς προβλήματα.

{https://x.com/EUNAVFORASPIDES/status/1809952072021741942}