Ελλάδα

Ψυχικό: Οι κινήσεις του 44χρονου εκτελεστή που τον πρόδωσαν - Οι «περίεργες» συναντήσεις στη Μύκονο

Ψυχικό: Οι κινήσεις του 44χρονου εκτελεστή που τον πρόδωσαν - Οι «περίεργες» συναντήσεις στη Μύκονο Φωτογραφία: intime
«Καίνε» τα βίντεο τον 44χρονο εκτελεστή στο Ψυχικό. Οι συναντήσεις του με επιχειρηματία της Μυκόνου.

Η κύρια επαγγελματική ενασχόληση του 54χρονου τοπογράφου που εκτελέστηκε με 20 σφαίρες στα γραφεία της εταιρείας του στο Ψυχικό επικεντρωνόταν στη Μύκονο, όπου σύμφωνα με άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος μετέβαινε κάθε βδομάδα.

Πέραν της επαγγελματικής του ενασχόλησης, είχε αναπτύξει και επιχειρηματική - επενδυτική δραστηριότητα στο νησί, αγοράζοντας κάποια ακίνητα.

Ορισμένα άτομα του περιβάλλοντός του, ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι είχε τσακωθεί κατά το παρελθόν με πολύ γνωστό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στο νησί. Φιλικό πρόσωπο του θύματος, ανέφερε πώς ο 54χρονος ισχυριζόταν πώς το εν λόγω άτομο ήταν υπεύθυνο για την σε βάρος του επίθεση, έξω από την οικία του στο Χαλάνδρι.

Μάλιστα σύμφωνα με την σύντροφο του 44χρονου ποινικού κατηγορούμενου για τη δολοφονία του τοπογράφου, λίγους μήνες πριν την ανθρωποκτονία, είχαν μεταβεί δύο φορές στη Μύκονο, όπου, μεταξύ άλλων, ο σύντροφός της είχε συναντήσει το συγκεκριμένο πρόσωπο που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και ερευνάται εάν είχε το ρόλο του ηθικού αυτουργού.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 44ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΟΝ «ΕΚΑΨΑΝ»

Από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας αναζητήθηκαν και συλλέχθηκαν δεκάδες βίντεο από τον τόπο του εγκλήματος, καθώς και από σημεία που διήλθε ο δράστης, τόσο την ημέρα της δολοφονίας (02-07-2024), όσο και την προηγούμενη (01-07-2024) τα οποία πρόδωσαν τις κινήσεις του και αποκάλυψαν την ταυτότητά του.

Από την ανάλυσή του υλικού φαίνεται πως:

- Το scooter που χρησιμοποίησε ο δράστης για την δολοφονία, εντοπίζεται και τις δύο ημέρες να ξεκινά από υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Μαρούσι.

- Την 06:50΄ ώρα της 01-07-2024 εισέρχεται στον υπόγειο χώρο στάθμευσης ένα ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο.

- Την 07:04΄ ώρα, το scooter εντοπίζεται για πρώτη φορά να εξέρχεται από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης.

- Την 08:50΄ ώρα, το scooter καταγράφεται να στρίβει από συγκεκριμένες οδούς

- Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα την 09:03΄ ώρα, εξέρχεται από τον χώρο στάθμευσης μία μηχανή μεγάλου κυβισμού, μάρκας BMW μαύρου χρώματος.

- Την ημέρα της δολοφονίας (02-07-2024) και συγκεκριμένα την 07:02΄ ώρα, εντοπίζεται να εισέρχεται στον υπόγειο χώρο στάθμευσης η ίδια μηχανή (BMW μαύρου χρώματος).

- Μετά από 12 περίπου λεπτά και συγκεκριμένα την 07:14΄ ώρα, καταγράφεται το scooter να εξέρχεται από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης.

- Μετά την τέλεση της δολοφονίας, το scooter επιστρέφει στον υπόγειο χώρο στάθμευσης την 08:32΄ ώρα. (μετά τη δολοφονία)

- Έπειτα, την 09:05΄ ώρα εξέρχεται από υπόγειο χώρο στάθμευσης, η μαύρη BMW ιδιοκτησίας του 44χρονου

Πρώτες πρωινές ώρες της 03-07-2024 και συγκεκριμένα την 00:34΄ ώρα, καταγράφεται να μεταβαίνει και να εισέρχεται στον χώρο στάθμευσης το ίδιο ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε και την 01-07-2024. Το αυτοκίνητο αυτό αποχωρεί από τον χώρο στάθμευσης μαζί με το scooter την 00:37΄ ώρα.

Όλες οι είσοδοι και έξοδοι του scooter, της BMW και του ανοιχτόχρωμου αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκαν από την ράμπα του χώρου στάθμευσης στο σπίτι στο Μαρούσι.

Η αδερφή του 44χρονου ποινικού στην οποία και ανήκει το σπίτι στο Μαρούσι ανέφερε πώς έχει παραχωρήσει στον αδερφό της κλειδί για την αποθήκη και τηλεχειριστήριο για την θέση του υπόγειου χώρου στάθμευσης του συγκροτήματος.

Επιπλέον, επεσήμανε πώς ο αδερφός της έχει επισκεφθεί το διαμέρισμά της μόνο μία φορά κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα πριν από ένα χρόνο.

Σχετικά με το ρόλο του ανοιχτόχρωμου αυτοκινήτου, εκτιμάται πώς ο οδηγός του συνέδραμε τουλάχιστον στην μεταφορά του ατόμου που ήταν επιφορτισμένο με την μεταφορά και απομάκρυνση του scooter από το υπόγειο χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος κατοικιών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Κατά την έρευνα στο σπίτι όπου έμενε ο 44χρονος με τη σύντροφό του, βρέθηκε ένα γκρι αθλητικό σορτσάκι - το οποίο μοιάζει με το σορτσάκι που φοράει ο οδηγός της BMW στα οπτικά υλικά της υπόθεσης – δύο μαύρα μπουφάν μηχανής, ένα ζευγάρι γάντια μηχανής, μαύρου χρώματος, καθώς και μία ζώνη εξάρτυση, με ενσωματωμένη θήκη όπλου στην οποία έχουν εντοπιστεί ίχνη πυρίτιδας.

Άλλα 4 κινητά τηλέφωνα του 44χρονου, κάρτες sim και μία συσκευή GPS που έχουν βρεθεί σε κρύπτη στο σπίτι στο Ψυχικό αναμένεται να «μιλήσουν» και να δώσουν απαντήσεις για τον ηθικό αυτουργό.

Ο 44χρονος ποινικός που θα απολογηθεί την Πέμπτη κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία του τοπογράφου είχε ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με αρχηγικά μέλη της GREEK MAFIA και αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη εγκληματικών ενεργειών όπως ανθρωποκτονίες, αρπαγές, τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, εκβιάσεις κ.λπ. Είχε κατηγορηθεί ως φυσικός αυτουργός στην απαγωγή γνωστού εφοπλιστή το 2009.

NETWORK