Ελλάδα

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στα ίχνη του ηθικού αυτουργού η ΕΛΑΣ - Τον «φωτογραφίζουν» καταθέσεις

eurokinissi eurokinissi
Μετά τον εντοπισμό και την σύλληψη του εκτελεστή του 54χρονου στο Ψυχικό, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τον ηθικό αυτουργό που έδωσε την εντολή δολοφονίας.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται το τηλέφωνο του θύματος που εκτελέστηκε στο Ψυχικό, στο οποίο γίνεται προσπάθεια να ανακτηθούν όλα τα δεδομένα. 

Ταυτόχρονα, οι αρχές αναζητούν στοιχεία που θα συνδέσουν τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία με έναν ύποπτο ηθικό αυτουργό, ενώ μελετούν τις επαφές του 44χρονου συλληφθέντα με άτομα που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο.

Τι λέει η πρώην σύντροφός του

Η πρώην σύντροφος του 44χρονου, με την οποία έχει αποκτήσει παιδί, αποκαλύπτει στοιχεία για το προφίλ και το παρελθόν του συλληφθέντα.

«Τα περισσότερα χρόνια που ζει το παιδί μου, αυτός ο άνθρωπος ήταν στη φυλακή. Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη και σκέφτομαι τους συγγενείς του θύματος, αλλά και το παιδί μου που πρέπει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Είναι κακοποιητικός και ψυχικά ασταθής. Όταν κάποιος του χαλάσει τα σχέδια, γίνεται βίαιος. Είναι επικίνδυνος», αναφέρει.

Η πρώην σύντροφος δηλώνει άγνοια για τις υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί και περιγράφει πώς παρουσιαζόταν ως γοητευτικός και δελεαστικός.

«Με έχει χτυπήσει. Δεν ήταν έτσι από την αρχή, αλλά η κατάσταση έγινε σαν κόλαση. Μπορεί να γίνει κακοποιητικός με πολλούς τρόπους και φοβάμαι ότι θα έφτανε στα άκρα», προσθέτει.

Τι λέει η νυν σύντροφός του

Η νυν σύντροφος του κατηγορούμενου, ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για τη σχέση του 44χρονου με ένα άτομο που εξετάζεται ως πιθανός ηθικός αυτουργός. Όταν της έδειξαν φωτογραφίες, είπε πως τον γνωρίζει και πως είχαν συνεργαστεί.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξετάζουν όλα τα στοιχεία που βρήκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου.

Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Έντεκα καταθέσεις «φωτογραφίζουν» τον ηθικό αυτουργό

Έντεκα καταθέσεις που έχουν ληφθεί από την αστυνομία φαίνεται να υποδεικνύουν έναν πιθανό ύποπτο για την ηθική αυτουργία της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου.

Οι καταθέσεις προέρχονται από τρεις επιχειρηματίες, δύο άτομα που δραστηριοποιούνται σε κατασκευαστικές εργασίες, και άτομα του φιλικού και επαγγελματικού κύκλου του θύματος.

Στις περισσότερες καταθέσεις αναφέρεται ότι ο 54χρονος είχε τσακωθεί έντονα με έναν επιχειρηματία που ασχολείται με αγοραπωλησίες ακινήτων στη Μύκονο. Το θύμα θεωρούσε αυτόν τον επιχειρηματία υπεύθυνο για τον ξυλοδαρμό που είχε δεχθεί το 2021 κοντά στο σπίτι του στο Χαλάνδρι, γεγονός που τον οδήγησε να μετακομίσει με την οικογένειά του στο Ψυχικό πριν από λίγους μήνες.

Είδαν καθαρά το πρόσωπο του δράστη την παραμονή της δολοφονίας

Βιντεοληπτικό υλικό δείχνει τον 44χρονο, την παραμονή της δολοφονίας, να βγαίνει με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού από το κλειστό πάρκινγκ που του είχε παραχωρήσει η αδελφή του, χωρίς να φοράει κράνος.

Ειδικά την ημέρα της δολοφονίας, υπάρχει καταγραφή των κινήσεών του.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργού, καθώς στο υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος φαίνεται ένα λευκό όχημα να μπαίνει στο πάρκινγκ τα μεσάνυχτα της δολοφονίας και να αποχωρεί συνοδευόμενο από το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία.

Το καταγραφικό από τις κάμερες ασφαλείας στο Ψυχικό, όπου διέμενε ο κατηγορούμενος, δεν εντοπίστηκε, γεγονός που μπορεί να δείχνει ότι ο 44χρονος αντιλήφθηκε τα λάθη του και προσπάθησε να τα διορθώσει.