Ελλάδα

Φωτιά στην Πάτρα: Οι φλόγες περικύκλωσαν το Καραμανδάνειο, εκκενώθηκε άρον άρον

Φωτιά στην Πάτρα: Οι φλόγες περικύκλωσαν το Καραμανδάνειο, εκκενώθηκε άρον άρον
Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Η εκκένωση του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου

Στιγμές αγωνίας και πανικού έζησαν οι εργαζόμενοι του Καραμανδάνειου νοσοκομείου εξαιτίας της φωτιάς στην Πάτρα που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Γηροκομείο και οδήγησε στην εκκένωση τόσο του Κωνσταντοπούλειου Ιδρύματος, όσο και του παιδιατρικού νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται αρκετά παιδιά.

Το πύρινο μέτωπο πλησίον του νοσοκομείου μαινόταν με ένταση ώσπου οι πρώτες φλόγες δεν άργησαν να φτάσουν πέριξ του νοσοκομειακού παιδιατρικού ιδρύματος με τον τρίτο όροφο να τυλίγεται στις φλόγες και καπνούς να εισέρχονται σε διαδρόμους και δωμάτια ασθενών.

6269659 0e947

Η έγκαιρη εκκένωση του Καραμανδάνειου 

patra karamandaeio 92f6f

Με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο έχει εκκενωθεί πλήρως. Από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε εφαρμογή το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο εκκένωσης του χώρου και ασφαλούς μεταφοράς των 23 νοσηλευόμενων παιδιών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα 15 παιδιά διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ πήραν εξιτήριο.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο παιδίατρος Θανάσης Φίλιας ανέφερε ότι  «Έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση έγκαιρα και γρήγορα. Απομακρύνθηκαν όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά και μεταφέρθηκαν στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, στο Ρίο και τον Άγιο Ανδρέα», τόνισε ο παιδίατρος. Εκτίμησε ότι η φωτιά στο νοσοκομείο μπορεί να προκλήθηκε από κουκουνάρι… «Η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη με πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα», είπε ο γιατρός του Καραμανδάνειου.

Σε εξέλιξη σύσκεψη για το τι μέλλει γενέσθαι στο Καραμάνδειο

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «η σύσκεψη πραγματοποιείται με σκοπό να αποτιμηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα», αφού η φωτιά έφθασε στον περιβάλλοντα χώρο, όπως και το τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά που απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας».

 

NETWORK