Ελλάδα

Πορεία διαμαρτυρίας από τους ιδιοκτήτες ταξί

Πορεία διαμαρτυρίας από τους ιδιοκτήτες ταξί
24ωρη απεργία στα ταξί της Αττικής.

Πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο τουρισμό στην Αμαλίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί διαμαρτυρόμενοι για τροπολογία που κατά την κρίση τους επιτρέπει σε όλους ανεξαιρέτως τους οδηγούς να μεταφέρουν επιβάτες με τα οχήματα τους.

«Δεν ανεχόμαστε άλλο τέτοιες πράκτικες υπονόμευσης», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα από τις 6 το πρωί και για 24 ώρες οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες ταξί στην Αθήνα απεργούν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΑΤΑ, η απόφαση για την απεργιακή κινητοποίηση είναι ομόφωνη ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα τροπολογία του υπουργείου Τουρισμού.

WhatsApp_Image_2024-07-11_at_11.01.08_dbb95.jpegWhatsApp_Image_2024-07-11_at_11.01.08_1_40c82.jpeg

Η ανακοίνωση:

«Σε μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ θέλει να απαγορέψει δια νόμου τον έλεγχο διασταύρωσης στοιχείων που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες. Συνάδελφοι, Η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα της 9ης Ιουνίου που της έδωσε ο κλάδος και ο Ελληνικός λαός. Συνεχίζει ακάθεκτη το έργο ισοπέδωσης ενός ολόκληρου κλάδου  υπέρ των καρτέλ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!

Συνάδελφοι, Η κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο την διάθεση της να απαλλοτριώσει το επάγγελμά μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα ολιγοπώλια και τις πολυεθνικές. Είναι στο χέρι μας να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις πρακτικές υπονόμευσης που ακολουθεί απέναντι στην οικογενειακή μας γαλήνη και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ Είναι η ώρα του Ταξί. ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας!»

NETWORK