Πολιτική

«Ροντέο» η Βουλή για υποκλοπές: Μετωπική κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το πόρισμα του Αρείου Πάγου

«Ροντέο» η Βουλή για υποκλοπές: Μετωπική κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το πόρισμα του Αρείου Πάγου
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε στη Βουλή το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε πως η απόφαση του Αρείου Πάγου βάζει τέλος στην υπόθεση, τονίζοντας πως οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να ξεκινήσουν σήμερα τις τοποθετήσεις τους ζητώντας συγγνώμη στον Γρηγόρη Δημητριάδη.

«Το θέμα των υποκλοπών έληξε, τελεία. Όπως λήγουν τα πράγματα στη Δημοκρατία. Ως προς την εμπλοκή της κυβερνήσεως έληξε, ως προς το Predator, γίνεται έρευνα και έχουν ασκηθεί διώξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα αργότερα, στην απόφαση του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρακολουθείτο από την ΕΥΠ για λόγους «εθνικής ασφάλειας», με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η σημερινή απόφαση λειτουργεί ως προσωρινό πλυντήριο ευθυνών της κυβέρνησης», και πως «ο κ. Μητσοτάκης σφράγισε ανεξίτηλα την πολιτική του κληρονομιά ως ο εντολέας της λειτουργίας ενός σκοτεινού παρακρατικού μηχανισμού».

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και για τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συγκεκριμένα για το κάλεσμα στην αντιπολίτευση, να ζητήσει συγγνώμη από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, λέγοντας πως «σε λίγο ο κ. Γεωργιάδης θα μας πει ότι έχει προτείνει στον κ. Μητσοτάκη να επαναπροσλάβει μετά βαΐων και κλάδων τον κ. Κοντολέοντα και τον κ. Δημητριαδη για να συνεχίσουν το “θεάρεστο” έργο τους».

«Άρα, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να τους ζητήσει συγγνώμη και όχι εμείς. Ο Πρωθυπουργός σήμερα πρέπει να πάρει τον ανιψιό του και τον κ. Κοντολέοντα και να τους πει: “συγγνώμη που σας θυσίασα εκείνο το ζεστό καλοκαίρι του 2022», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για «δεύτερη πράξη της συγκάλυψης ενός μεγάλου σκανδάλου, αυτό των υποκλοπών», τονίζοντας πως «οφείλω να πω είναι ότι με εξέπληξε η συγκεκριμένη απόφαση και θεσμικά αναμέναμε την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για να χυθεί φως σε μια ιδιαίτερα σκοτεινή υπόθεση».

«Υπήρξε ακόμα μία πράξη στη συγκάλυψη που επιχειρείται σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο δημοκρατίας. Κάτι που θα κλονίσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό της δικαιοσύνης», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι, «η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου εκθέτει και τον πρωθυπουργό που είχε ζητήσει συγνώμη από τον Νίκο Ανδρουλάκη, για τον οποίο σήμερα η κυρία Αδειλίνη λέει ότι ορθώς παρακολουθήθηκε».

«Μας κατηγορούσατε, μας λοιδορούσατε, κατηγορούσατε τον πρωθυπουργό και ήρθε η ημέρα που η Δικαιοσύνη απεφάνθη και είπε οτι όλες οι ύβρεις ήταν συκοφαντίες, ψέματα», ανέφερε απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ο Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας πως «περιμέναμε μια αναγνώριση για το ότι ψάχνετε για σκευωρίες και σκάνδαλα και η δικαιοσύνη σας λέει διαρκώς ότι αυτά δεν υπάρχουν».

«Εάν υπάρχουν καταδικασμένοι κυβερνητικοί, δεν είναι στην ΝΔ, αλλά σε άλλα κόμματα. Αντιθέτως όλες οι μυθολογίες που εξυφαίνει η Αριστερά, συστηματικά οδηγούνται στο τίποτα, τόνισε κατηγορηματικά ο υπουργός Επικρατείας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να παίρνει ξανά το λόγο και να απαντά κατηγορώντας την κυβέρνηση πως είναι «ένα με τα συμφέροντα, ένα με τη διαπλοκή, ένα με τη διαφθορά και ένα με τη συγκάλυψη σε συνεχείς υποθέσεις».

Τη σπίθα της αντιπαράθεσης στην Ολομέλεια είχε ανάψει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για ένα πόρισμα που αποδεικνύει πως «η χώρα πλέον είναι με τη βούλα παιδική χαρά του οργανωμένου εγκλήματος. Είναι με τη βούλα μπανανία».

Στο στόχαστρο του Νάσου Ηλιόπουλου μπήκε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο «οικοδομεί συνειδητά και ακούραστα καθεστώς. Το καθεστώς αυτό έχει πολιτικές και οικονομικές στοχεύσεις. Έχετε παραβιάσει κάθε κανόνα κράτους δικαίου. Τα καθεστώτα πέφτουν. Όταν θα πέσει το καθεστώς Μητοστάκη οι ευθύνες θα αφορούν αυτούς που συντόνισαν το κέντρο και αυτούς όμως που συναίνεσαν στην ύπαρξη αυτού του εγκληματικού κέντρου».

Πυρά και από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επειδή σπεύσατε να πείτε για συγγνώμη από τον Δημητριάδη, τον οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης “έκαψε”. Από τα λάθη σας δε μαθαίνετε. Με τον ίδιο τρόπο χειροκροτούσατε τον Κώστ Καραμανλή για τα Τέμπη και με τον ίδιο τρόπο ήρθατε να ζητήσετε τα ρέστα για γεγονότα που σας καθιστούν υπόλογους. Κατώτερη των περιστάσεων η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου».