Ελλάδα

Συνελήφθη 33χρονος παιδόφιλος γνώριμος των Αρχών - Τα ψεύτικα προφίλ και η καταγγελία γονιών 9χρονης που τον ξεσκέπασε

Συνελήφθη 33χρονος παιδόφιλος γνώριμος των Αρχών - Τα ψεύτικα προφίλ και η καταγγελία γονιών 9χρονης που τον ξεσκέπασε Φωτογραφία: pexels
Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη. Συστηνόταν ως γυναίκα με το όνομα «Κατερίνα». Την εξανάγκασε να του στείλει μέσω Viber, γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο.

Μεσημέρι Παρασκευής 12/7, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας γονείς 9χρονης κατήγγειλαν ότι τουλάχιστον απο τις αρχές του Ιουλίου άγνωστο άτομο που χρησιμοποιεί ψεύτικο προφίλ στο TikTok αλλά και στο Viber ήρθε σε επικοινωνία με την κόρη τους και αφού συστήθηκε ως γυναίκα με το όνομα «Κατερίνα» απέκτησε την εμπιστοσύνη της, την εξανάγκασε να του αποστείλει μέσω της εφαρμογής Viber, γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο ζητώντας της να κανει άσεμνες πράξεις. Ταυτόχρονα και ο ίδιος έστελνε στο 9χρονο κορίτσι πορνογραφικό υλικό.

Οι γονείς της ανήλικης, αντιλήφθηκαν τη φρίκη το πρωί της Παρασκευής όταν, ο δράστης, έστελνε μηνύματα μέσω της εφαρμογής Viber στην 9χρονη την στιγμή που η μητέρα της ήταν παρούσα. Αμέσως εκείνη άρπαξε από το παιδί το κινητό και συνέχιζε να ανταλλάζει μηνύματα με τον παιδόφιλο προκειμένου να αντιληφθεί τι ακριβώς γινόταν. Ο δράστης έγραφε στα μηνύματα ότι έχει στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες του παιδιού της ενώ ήθελε να αποκτήσει κι άλλες.

Ήταν έξω με περιοριστικούς όρους

Μετά την καταγγελία που έκαναν οι γονείς της ανήλικης ξεκίνησε έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός που έστελνε στην 9χρονη ανήκει σε έναν 33χρονο, κάτοικο Περιστερίου Αττικης αλλά και Βαγίων Βοιωτίας ο οποίος κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει πολλάκις τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Μάλιστα του είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης στο Τ.Α. Περιστερίου κάθε 1η και 16η μέρα κάθε μήνα.

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Λαμίας χωρίς να χάσουν χρόνο μετέβησαν στις δύο διευθύνσεις κατοικίας του 33χρονου όπου με την συνδρομή αστυνομικών της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος και του Τ.Α. Θηβών αντίστοιχα, και παρουσία δικαστικών λειτουργών διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες.

Στο Περιστέρι Αττικής, όπου έμενε η μητέρα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα, κάρτες σιμ, usb, ψηφιακή κάρτα αποθήκευσης δεδομένων χωρητικότητας 2 GB

Ο 33χρονος συνελήφθη στο σπίτι όπου διέμενε στη Βάγια Βοιωτίας ενώ κατά την έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια και πολεμικό τυφέκιο αλλά και πλήθος κινητών τηλεφώνων, καρτών, εφαρμογών και usb τα οποία απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πλήθος γυμνών φωτογραφιών ανηλίκων στα κινητά του

Μάλιστα στα κινητά του 33χρονου εντοπίστηκαν αποθηκευμένες εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες αλλά και βίντεο και άλλων ανηλίκων κοριτσιών.

Αναμένεται να γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών των συσκευών του δράστη ενώ θα δοθούν και τα στοιχεία του στη δημοσιότητα.

NETWORK