Ελλάδα

Η φωτιά στην Αττική δεν έχει σβήσει – 570 πυροσβέστες σε διάσπαρτες εστίες

Η φωτιά στην Αττική δεν έχει σβήσει – 570 πυροσβέστες σε διάσπαρτες εστίες Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Πέρασαν τα σύνορα οι 75 Τσέχοι πυροσβέστες.

Η καταστροφική φωτιά στην Αττική που έφτασε να καίει ακόμα και στα Βριλήσσια με τον τραγικό απολογισμό μιας νεκρής γυναίκας, μπορεί να μην είναι ορατή όσο τις πρώτες μέρες αλλά δεν έχει σβήσει.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική, η φωτια καίει σε αρκετές διάσπαρτες εστίες, οποίες όμως η υπηρεσία δεν διευκρινίζει πού βρίσκονται. «Όχι δεν μπορούμε να σας πούμε πού καίει η φωτιά» ήταν η απάντηση της Πυροσβεστικής καθώς υπάρχουν αρκετές και διάσπαρτες φωτιές.

Από το Γραφείο Τύπου πρόσθεσαν ωστόσο ότι αρκετά νωρίτερα οι δυνάμεις είχαν εστιάσει τις προσπάθειές τους στην Νέα Μάκρη και προς Διώνη. Αυτή την ώρα στην κατάσβεση επιχειρούν 570 πυροσβέστες, 19 πεζοπόρα τμήματα, 174 οχήματα κα μέχρι πρότινος 12 εναέρια Μέσα, 5 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα καταφθάνει και η βοήθεια που ζήτησε η Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι δυνάμεις που θα έρθουν από την Ευρώπη θα διανεμηθούν ανάλογα με τις απαιτήσεις που θα υπάρχουν. «Θα εξαρτηθεί από τις πυρκαγιές, Θα γίνει διασπορά των δυνάμεων και θα μεταβούν όπου χρειάζεται» δηλώνουν από την Πυροσβεστική.

Έρχονται οι Τσέχοι

«Καλώς ήρθες στην Ελλάδα» έγραψαν στην ανάρτησή τους στα ελληνικά μαζί με την ελληνική σημαία οι Τσέχοι πυροσβέστες που φτάνουν στη χώρα. Πρόσθεσαν ότι μόλις πέρασαν τα ελληνικά σύνορα αλλά έχουν ακόμα 600 χλμ μέχρι να φτάσουν (στην Αττική).

{https://twitter.com/hasici_cr/status/1823722594652365099}

«Πηγαίνουμε στην Ελλάδα! Οι ομάδες πυροσβεστικής και ιατρικής διάσωσης της Πράγας βρίσκονται καθ' οδόν για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των τεράστιων πυρκαγιών. Μέχρι την Τετάρτη το βράδυ θα φτάσουν 75 άτομα με εξοπλισμό!» ανέφερε χθεσινή ανάρτησή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας της Τσεχίας, μαζί με τις αντίστοιχες φωτογραφίες.

{https://twitter.com/hasici_cr/status/1823337115150586117}

 

NETWORK