Ελλάδα

Εύβοια: Στον ανακριτή αύριο οι γονείς του 23χρονου που πέθανε από θερμοπληξία - Τι υποστηρίζουν

Εύβοια: Στον ανακριτή αύριο οι γονείς του 23χρονου που πέθανε από θερμοπληξία - Τι υποστηρίζουν
Ο 23χρονος έμεινε τρεις ώρες στο αυτοκίνητο, με συνέπεια να πάθει θερμοπληξία. Τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του.

Απολογούνται αύριο στις 11 το πρωί στον ανακριτή Χαλκίδας ο 56χρονος πατέρας και η 48χρονη μητέρα του 23χρονου που ήταν στο φάσμα του αυτισμού, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητο από θερμοπληξία.

Τους ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της έκθεσης ατόμου σε κίνδυνο από την οποία επήλθε θάνατος.

Στην Αμάρυνθο Εύβοιας, στην οδό Παπανικολάου όλοι είναι συγκλονισμένοι και μιλούν για μια οικογενειακή τραγωδία.

Γείτονες εδώ και αρκετά χρόνια έβλεπαν τον 23χρονο πότε να βγαίνει στο μπαλκόνι και πότε να μπαίνει στο αυτοκίνητο του πατέρα του και να κάθεται επί ώρες, χωρίς να μπορούν να τον βγάλουν. Μάλιστα οι γονείς του άφηναν πάντοτε τα παράθυρα ανοιχτά και φρόντιζαν να σταθμεύουν το αυτοκίνητο σε σκιερό μέρος κάτω από το σπίτι.

Χθες το πρωί ο 23χρονος έμεινε στο αυτοκίνητο 3 ώρες, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12. Δεν ακούστηκε να καλεί σε βοήθεια ή να φωνάζει από το αμάξι και όταν οι γονείς βγήκαν έξω, τον βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις του και άμεσα τον μετέφεραν στο κέντρο υγείας Αλιβερίου. Στη συνέχεια με ΕΚΑΒ ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου κατέληξε αργά το βράδυ παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται το 11χρονο κοριτσάκι της οικογένειας. «Ο αδελφός μου είχε πυρετό, λιποθύμησε και στη συνέχεια ο οργανισμός του δεν άντεξε». Αυτά ήταν τα λόγια της σε συνομιλία που είχε με φίλη της στην γειτονιά για τα όσα τραγικά συνέβησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews πριν από περίπου ένα χρόνο χρειάστηκε ο 23χρονος να νοσηλευτεί σε ίδρυμα και όταν οι αρχές έφτασαν στο σπίτι για να τον παραλάβουν με εισαγγελική εντολή, κλήθηκαν να τον βγάλουν έξω από το αυτοκίνητο για να τον οδηγήσουν στην κλινική.

Οι γονείς κρατούνται στο τμήμα της Χαλκίδας σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Υποστηρίζουν ότι πάντοτε ενδιαφερόντουσαν για το παιδί τους, το οποίο από τη στιγμή που θα έμπαινε στο αυτοκίνητο δεν μπορούσαν με τίποτα να το βγάλουν, για αυτό και του πήγαιναν φαγητό και νερό, ενώ τον χειμώνα τον σκέπαζαν με κουβέρτες. Καταγγέλλουν ότι δεν είχαν την απαραίτητη βοήθεια από την πολιτεία με συνέπεια ο γιος τους που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας να βρει μαρτυρικό θάνατο.