Ελλάδα

Ρόδος: Tαχύπλοο προσέκρουσε σε σκάφος του Λιμενικού- Τραυματίστηκε στέλεχος του πληρώματος

Ρόδος: Tαχύπλοο προσέκρουσε σε σκάφος του Λιμενικού- Τραυματίστηκε στέλεχος του πληρώματος Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Το ταχύπλοο, που μετέφερε αλλοδαπούς, επιχείρησε να αποφύγει το έλεγχο και προσέκρουσε σε σκάφος του Λιμενικού.

Ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού εντόπισε το πρωί ένα λευκό ταχύπλοο να πλέει με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ανατολικές ακτές της Ρόδου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το βοηθητικό σκάφος του ΠΑΘ και προσέγγισε το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν 30 με 40 αλλοδαποί.  Το σκάφος του Λιμενικού έστειλε σήματα για έλεγχο προκειμένου να ακινητοποιήσει το ταχύπλοο το οποίο ωστόσο δεν συμμορφώθηκε με τις σημάνσεις. Αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα στην προσπάθειά του να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη με το ταχύπλοο να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς.

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών τοι ταχύπλοο προσέκρουσε στην αριστερή πλευρά του σκάφους του Λιμενικού με αποτέλεσμα να υπάρχουν υλικές ζημιές αλλά και να τραυματιστεί ελαφρά στον ώμο ένα αξιωματικός, Το στέλεχος του Λιμενικού μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο. Το ταχύπλοο σκάφος διέφυγε στα τουρκικά παράλια.