Πολιτική

Δούκας από Ρόδο: Η συνεχής απαξίωση των εργαζομένων από την κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί

Δούκας από Ρόδο: Η συνεχής απαξίωση των εργαζομένων από την κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί Φωτογραφία: FACEBOOK
Πρέπει να βάλουμε και πάλι τον άνθρωπο στο επίκεντρο των πολιτικών μας, διαμήνυσε ο Χάρης Δούκας.

Για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και τα εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν στη Ρόδο, μίλησε ο Χάρης Δούκας κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου στη Ρόδο.

Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τις τελευταίες 20 μέρες στη Ρόδο έγιναν τρία εργατικά δυστυχήματα. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.

Απροστάτευτοι από την πολιτεία, καθώς η αρμόδια αρχή διερεύνησης βρίσκεται στον Πειραιά, και όπως μου κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στη Ρόδο που επισκέπτομαι, με ελλιπές προσωπικό». Συνέχισε την επίθεση στην κυβερνητική πολιτική λέγοντας πως «η συνεχής απαξίωση των εργαζομένων από την κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί» ενώ παράθεσε το δικό του πρόγραμμα.

«Γι' αυτό στο πρόγραμμά μας δεσμευόμαστε ότι:
-Προτεραιότητά μας είναι η αύξηση των μισθών, με πλήρη επαναφορά, καθολική και υποχρεωτική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων. Με τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.
-Οι διατάξεις νόμου της ΝΔ θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν με μία νέα, σύγχρονη ρύθμιση για την εργασία, μέσα από κοινωνικό διάλογο.
-Ο ΣΕΠΕ θα επανέλθει στο Υπουργείο Εργασίας και θα αναβαθμισθεί.
-Οι νόμοι και οι συμβάσεις θα τηρούνται απαρέγκλιτα, όπως και οι υποχρεώσεις των εργοδοτών απέναντι στους εργαζομένους.
-Ειδικά για τους εργαζομένους του Τουρισμού, προβλέπουμε την επέκταση του επιδόματος ανεργίας πέραν του τριμήνου, αναλογικά με τα ένσημα που έχουν συγκεντρωθεί την θερινή περίοδο.
-Επίσης, θα επεκταθεί η πρόβλεψη του νόμου, ώστε να υποχρεωθούν και οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να έχουν ανθρώπινα, αξιοπρεπή καταλύματα για τους εργαζομένους τους. Τώρα πρέπει να βάλουμε και πάλι τον άνθρωπο στο επίκεντρο των πολιτικών μας» κατέληξε ο Χάρης Δούκας.

{https://www.facebook.com/harisdoukas/posts/pfbid0c9VVmXNNsDHBtKPLS9UQDMNhxCtpDhYq2qRRTMKasXAiS145eXk3Qjoa3gHM4BZvl}