Ελλάδα

Λύτρας: Το σκεπτικό των δικαστών για την απόρριψη του αιτήματός του για αποφυλάκιση

Λύτρας: Το σκεπτικό των δικαστών για την απόρριψη του αιτήματός του για αποφυλάκιση Φωτογραφία: INTIME/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Τι αναφέρει το απορριπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου για τον Απόστολο Λύτρα.

«Όχι» είπαν με βούλευμά τους οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών στο αίτημα του Απόστολου Λύτρα για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης και αποφυλάκισή του.

«Οι περιοριστικοί όροι δεν κρίνονται επαρκείς για την αποτροπή τέλεσης νέων εγκλημάτων, ήτοι την εξασφάλιση της παρουσίας του κατηγορουμένου στο ακροατήριο και υποβολής του στην εκτέλεση της ποινής και ως εκ τούτου πρέπει να απορριφθεί ως ουσία αβάσιμη, κατά πλειοψηφία 2 μελών εκ των τριών», αναφέρεται σχετικά στο απορριπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

Αναφορικά με την προσφυγή Λύτρα κατά της απόφασης της ανακρίτριας, κρίθηκε ότι η άρση της προσωρινής κράτησης ή επιβολή περιοριστικών όρων ή ο κατ΄ οίκον περιορισμός του με ηλεκτρονική επιτήρηση, δεν επαρκούν για την αποτροπή του κινδύνου τέλεσης νέων εγκλημάτων και την εξασφάλιση ότι αυτός θα παραστεί οποτεδήποτε στην ανάκριση ή στο δικαστήριο.

Τέλος, σχετικά με τους λόγους υγείας που επικαλέστηκε ο ίδιος ο κατηγορούμενος, οι δικαστές έκριναν ότι τυχον προβλήματα υγείας του προφυλακισμένου δικηγόρου μπορούν να αντιμετωπιστούν κατά την κράτησή του στις φυλακές Κορυδαλλού.