Παιχνίδια Εξουσίας

Πρόταση μομφής από τους «87» αν ο Κασσελάκης δεν σηκώσει το γάντι

Πρόταση μομφής από τους «87» αν ο Κασσελάκης δεν σηκώσει το γάντι
Ανεξαρτήτως του τι θα πράξει ο Πολάκης- Οριστική απόφαση εντός των επόμενων ημερών.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, παρότι το γαμήλιο πάρτι του προέδρου στα Χανιά εμποδίζει την εκδήλωσή τους δημοσίως, παραπέμποντάς τες για την επόμενη εβδομάδα!

Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να φοβάται ή έστω να προβληματίζεται αν θα σηκώσει το γάντι που του πετούν οι αντίπαλοί του, με τους υποστηρικτές του όπως ο Πέτρος Παππάς να τους καλούν να τον αμφισβητήσουν με θεσμικό τρόπο.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με σιγουριά ότι ο Παύλος Πολάκης θα καταθέσει την πρόταση μομφής κατά του προέδρου που προανήγγειλε στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προσφεύγει μόνος του στην αναβάπτισή του από τη βάση του κόμματος και ο Παύλος Πολάκης δεν γνωρίζουμε αν θα καταθέτει την πρόταση μομφής, το μπαλάκι βρίσκεται -και- στα χέρια των «87». Οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν αυτοί την πρόταση μομφής, ανεξαρτήτως αν θα περάσει από την Κεντρική Επιτροπή όχι. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ληφθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα «εκθέσουν» και τον «αψύ Σφακιανό» σε περίπτωση που υπαναχωρήσει από τα όσα είπε για την αδυναμία της ηγεσίας να οδηγήσει το κόμμα σε νίκη επί της ΝΔ, ενώ σε περίπτωση που την καταθέσει δεν θα ταυτιστούν μαζί του.

Και όλα αυτά καθώς την προσεχή Τρίτη η Επιτροπή Δεοντολογίας θα διαγράψει από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ τον Χρήστο Σπίρτζη και τυπικά, καθώς το έχει ήδη πράξει ο Στέφανος Κασσελάκης, με την ομιλία του στην πολύκροτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την περασμένη Τρίτη.