Ελλάδα

Τέλος ο καύσωνας: Πότε βλέπουν αλλαγή του καιρού οι μετεωρολόγοι

Τέλος ο καύσωνας: Πότε βλέπουν αλλαγή του καιρού οι μετεωρολόγοι
Οι πιο δύσκολες μέρες του καύσωνα είναι σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα και στην Αττική, ωστόσο αυτό που αποτελεί πλέον είδηση είναι το τέλος του καύσωνα. Όλα δείχνουν ότι οι μετεωρολόγοι, ο ένας μετά τον άλλον συμφωνούν για το τέλος του καύσωνα.

Όλα δείχνουν ότι έχουμε μέρες ακόμη μπροστά μας, ακόμα και με τη διαταραχή που θα έρθει στη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες, ωστόσο είναι πλέον ορατή η ημερομηνία που τελειώνει ο καύσωνας.

Ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής της ΕΜΥ, έδωσε χθες το τέλος του καύσωνα κάπου μεταξύ 26 και 27 Ιουλίου. Σήμερα ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος έδωσε ως το τέλος του καύσωνα την 25η Ιουλίου, δηλαδή την άλλη Πέμπτη. Ακόμη βέβαια δεν υπάρχει σιγουριά, ωστόσο είναι ορατό το ενδεχόμενο να τελειώνει ο καύσωνας που ταλαιπωρεί τη χώρα.

«Περάσαμε τα μισά του καύσωνα. Ο Ιούλιος μήπως πάρει και το χρυσό μετάλιο, θα το δούμε όταν τελειώσει.» ανέφερε αρχικά ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος. 

Όπως ανέφερε την Παρασκευή θα έχουμε αλλαγή του καιρού, καθώς ξεκινούν οι καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη. Στην Αθήνα πάντως η θερμοκρασία θα είναι 39 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο θα έχουμε καταιγίδες στη βόρεια Ελλαδα και την Κυριακή σε αυτές τις περιοχές θα προστεθεί η Χαλκιδική. Ο κ. Γιαννόπουλος πάντως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν πρέπει να περιμένουμε στην Αττική δροσιά τις επόμενες μέρες.

Πότε τελειώνει ο καύσωνας

Η Αθήνα ενδέχεται να πέσει κάτω από 38 βαθμούς Κελσίου μάλλον από την άλλη Πέμπτη 25 Ιουλίου, γεγονός που θα σημάνει και το τέλος του καύσωνα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο.

Αν και θα συνεχιστεί το ισχυρό μελτέμι και τις επόμενες ημέρες στο Αιγαίο, λίγο η θερμοκρασία θα ανέβει σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Την Παρασκευή τοπικές καταιγίδες αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα και η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση. Λίγο ακόμα θα υποχωρήσει το Σάββατο και την Κυριακή όμως και πάλι θα είναι πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Ο καύσωνας συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα για 10η ημέρα και οι θερμοκρασίες σήμερα και αύριο αναμένεται να αγγίξουν τους 43 βαθμούς Κελσίου με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, να επισημαίνει ότι «κάπου μεταξύ 26 και 27 του μηνός, μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο».