Ελλάδα

Έβρος: Τα νέα για τον συνοριοφύλακα που δέχθηκε πυρά από την πλευρά της Τουρκίας

Έβρος: Τα νέα για τον συνοριοφύλακα που δέχθηκε πυρά από την πλευρά της Τουρκίας Φωτογραφία: EUROKINISSI
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στον Έβρο το απόγευμα του Σαββάτου. Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή, δέχθηκαν πυρά κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ένας συνοριοφύλακας στην Έβρο. Άμεσα οι συνάδελφοί του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο συνοριοφύλακας είναι από το Σουφλί και είναι ένας έμπειρος συνοριοφύλακας που γνωρίζει καλά την περιοχή. Δέχθηκε τη σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και σύμφωνα με το OPEN η σφαίρα για λίγα χιλιοστά δεν χτύπησε στο λεπτό έντερο. Ευτυχώς αυτό δεν συνέβη και πήγαν όλα καλά.

Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό. Παραμένει ασαφές ποιοι ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ. 

Υπάρχουν υποψίες ότι θα μπορούσαν τα πυρά να προέρχονται από διακινητές μεταναστών. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι προέρχονταν από στρατιώτες ή αστυνομικούς της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».