Ελλάδα

Καιρός: Μετά τον καύσωνα, πουθενά χωρίς ομπρέλα - Διήμερο με μπόρες και καταιγίδες

Καιρός: Μετά τον καύσωνα, πουθενά χωρίς ομπρέλα - Διήμερο με μπόρες και καταιγίδες Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ο καύσωνας φεύγει αλλά έρχονται βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο, η πρόγνωση Καλλιάνου

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει και μάλιστα ραγδαία, καθώς από την Τρίτη 23 Απριλίου αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές, ενώ θα ενισχυθούν και οι άνεμοι.

Παράλληλα από την Τρίτη θα ξεκινήσει και η αποκλιμάκωση της θερμοκρασίας μετά την 15ημερη παρατεταμένη επίσκεψη του καύσωνα στη χώρα μας. 

Καλλιάνος: Ετοιμαστείτε για μπόρες και καταιγίδες σε όλη τη χώρα 

Στην πρόγνωσή του ο Γιάννης Καλλιάνος επιβεβαιώνει τη λήξη του καύσωνα με ταυτόχρονο ερχομό βροχών και καταιγίδων που θα κάνουν την εμφάνισή τους δυναμικά το προσεχές διήμερο και θα διαρκέσουν ένα γεμάτο 48ωρο.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος του MEGA, οι  βροχές και καταιγίδες.θα λάβουν χώρα από το μεσημέρι της Τρίτης και το απόγευμα στις πιο ορεινές και ημιορεινές αλλά και σε τμήματα χαμηλότερου υψομέτρου. Στα παράκτια τμήματα της Πελοποννήσου και στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35-38στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 34-36 στα βόρεια, στους 36-38 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέει βοριάς όπου θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Την Τετάρτη θα σημειωθούν μπόρες, βροχές και καταιγίδες στα πιο ορεινά τμήματα. Την Πέμπτη, πάλι με την μορφή αστάθειας θα σημειωθούν και πάλι μπόρες.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν κάποιες βροχές στα βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-6 μποφόρ στον Σαρωνικό, 5-6 στον νότιο Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν μπόρες και βροχές από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.