Ελλάδα

Η παραλία που θυμίζει Χαβάη απέχει 90 λεπτά από την Αθήνα

Η παραλία που θυμίζει Χαβάη απέχει 90 λεπτά από την Αθήνα
Η παραλία Χιλιαδού με τα καταγάλανα νερά της θα σας ταξιδεύει νοερά σε εξωτικούς προορισμούς

Αν ψάχνετε μια παραλία μια ανάσα από την Αττική που να συναγωνίζεται επάξια τις εντυπωσιακές εξωτικές παραλίες που συναντάμε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τότε η Χιλιαδού στην Εύβοια είναι για εσάς.

Η δίχως άλλο περίφημη παραλία της Χιλιαδού βρίσκεται 160 περίπου χιλιόμετρα από την Αθήνα σε απόσταση 90 λεπτών και είναι μια παραλία που θα σας μαγέψει από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Οι βουτιές στα πεντακάθαρα ανοιχτόχρωμα γαλάζια νερά της είναι αναζωογονητικές. Η εξωτική Χιλιαδού αποτελεί πόλο έλξης για όσους αγαπούν τις ιδιαίτερες παραλίες.

{https://www.youtube.com/watch?v=8skM8iQ_WNU}

Η μεγάλη της έκταση και η τέραστια αμμουδιά της είναι εγγύηση για οικογενειακή εξόρμηση καθώς θα ικανοποιηθούν με το παραπάνω μικροί μεγάλοι. Η εξωτική της ομορφιά άλλωστε ήταν ο βασικότερος λόγος που ήταν μια από τις πέντε υποψήφιες παραλίες για την Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Τοποθεσία 2022. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του διαγωνισμού «Επιλέξαμε αυτήν την τοποθεσία κυρίως για την ποιότητα του ίδιου του μέρους: βρήκαμε την Εύβοια και την παραλία Χιλιαδού λίγο διαφορετικά από τη «συνηθισμένη» και πιο τουριστική Ελλάδα. Η βλάστηση, τα ψηλά βουνά, η θάλασσα και οι πετρώδεις παραλίες δίνουν στο νησί μια αίσθηση «άγνωστου και μυστικού μέρους».

Η παραλία έχει βότσαλα και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά ενώ περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση από πλατάνια, καστανιές και φτέρες. Η θάλασσα στην αρχή είναι ρηχή αλλά βαθαίνει απότομα, οπότε χρειάζεται προσοχή. Έχει βόρειο προσανατολισμό και είναι συχνά εκτεθειμμένη στους δυνατούς ανέμους.

Καλές βουτιές!