Ελλάδα

Καιρός: Ζέστη και μελτέμια το σαββατοκύριακο, πού «βλέπει» 39αρια ο Κολυδάς

Καιρός: Ζέστη και μελτέμια το σαββατοκύριακο, πού «βλέπει» 39αρια ο Κολυδάς
Με ζέστη και δυνατό μελτέμι στο Αιγαίο θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, αναλυτικά η πρόγνωση Κολυδά.

Διανύουμε τα μέσα καλοκαιριού και μετά την ανάπαυλα του πολυήμερου καύσωνα που για 16 συνεχόμενες μέρες δοκίμασε για τα καλά τις αντοχές μας με θερμοκρασίες που δεν έπεφταν κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίουν καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά η θερμοκρασία ανεβαίνει εκ νέου στα δυτικά και παράλληλα θα έχουμε ενισχυμένα μελτέμια στο Αιγαίο. 

Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται με αίθριο καιρό και ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα ανέβει και κυρίως στα δυτικά. Από την Κυριακή θα φτάσει στη δυτική Ελλάδα στους 39 βαθμούς. 

kairos kolydas 33d2b

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ αναφέρει «Χωρίς αστάθειες τις επόμενες μέρες με ανέμους στα δυτικά ΒΔ 3 με 5 και στα ανατολικά Β 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά τους 39, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.»

H ανάρτηση Κολυδά

{https://x.com/KolydasT/status/1816797923029537187}