Ελλάδα

Με δύο πρόσωπα ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Έρχεται νέα αλλαγή

Με δύο πρόσωπα ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Έρχεται νέα αλλαγή
Αναμένεται αίθριος τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι – πριν φτάσουν από τις αρχές της άλλης εβδομάδας δύο συστήματα που θα φέρουν ακόμη και καταιγίδες και τη νέα αλλαγή του καιρού.

Με δύο πρόσωπα θα είναι και το Σαββατοκύριακο ο καιρός. Συγκεκριμένα αναμένεται αίθριος τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι – πριν φτάσουν από τις αρχές της άλλης εβδομάδας δύο συστήματα που θα φέρουν ακόμη και καταιγίδες και τη νέα αλλαγή του καιρού.

Για το Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει τοπικά αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα που θα δώσουν τοπικές βροχές και σποραδικές στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, και περιορισμένα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και τις Κυκλάδες ως τους 31 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα το μέγιστο θα είναι 34 βαθμοί Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3-4 μποφόρ και ισχυρότεροι στα πελάγη.

Για την Κυριακή το σκηνικό δεν θα αλλάξει σημαντικά στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, με τοπικές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε μετά το μεσημέρι της Κυριακής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως βόρεια και στα ανατολικά.

Τα δύο συστήματα της επόμενης εβδομάδας

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης, πιο οργανωμένη κακοκαιρία αναμένεται τη νέα εβδομάδα, όπως τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Από τη Δευτέρα (9/9), σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές στις περισσότερες περιοχές, φτάνοντας στα βόρεια ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28 με 31 βαθμούς και τη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς γράφει:

Η πρόγνωση από 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη και το δεύτερο Παρασκευή προς Σάββατο την ερχόμενη εβδομάδα .

Δημιουργείται μία κυκλοφορία "τύπου Π" που θα επηρεάζει κατα περιόδους τα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Κλασσικός φθινοπωρινός καιρός , με την καιρική κατάσταση όμως να μην "αγγίζει" την υπόλοιπη χώρα.

Για μεταβολή των καιρικών συνθηκών και πιο οργανωμένη κακοκαιρία τη νέα εβδομάδα μιλά, από την πλευρά του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Μεταβολή των καιρικών συνθηκών σήμερα αλλά και αύριο προς τα κεντρικά και βόρεια με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Πιο οργανωμένη κακοκαιρία τη νέα εβδομάδα», σημειώνει.