Ελλάδα

«Χρυσές δουλειές» για μέλη συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και άδειαζαν σπίτια - Βίντεο ντοκουμέντο

«Χρυσές δουλειές» για μέλη συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και άδειαζαν σπίτια - Βίντεο ντοκουμέντο
Προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, τους έπειθαν να τους επιτρέψουν να μπουν στα διαμερίσματά τους.

Συμμορία που τα μέλη της παρίσταναν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και εξαπατούσαν ηλικιωμένους εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα, στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες, δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών, που διέπρατταν κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων στα Νότια Προάστια της Αττικής, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Η Αστυνομία συνέλαβε τους δύο δράστες στις 24 Ιουλίου στα Άνω Λιόσια.

Επέλεγαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα τα οποία παραπλανούσαν, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και τους έπειθαν να τους επιτρέψουν να μπουν στα διαμερίσματά τους. Αφού κατάφερναν να μπουν στο σπίτι, έβρισκαν τρόπο να κρατούν απασχολημένα τα θύματά τους, προκειμένου να κλέψουν είτε χρήματα, είτε κοσμήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι πολίτες πρέπει σε τέτοια περίπτωση να ζητούν από τους «υπαλλήλους» αυτούς να δουν την κάρτα τους, η οποία θα αποδεικνύει πως πράγματι εργάζονται εκεί ή να καλούν άμεσα το «100».