Ελλάδα

Σε εξέλιξη εκτός ελέγχου για 2η μέρα η φωτιά στην Εύβοια – 112 να εκκενωθούν ξανά οι Πετριές

Σε εξέλιξη εκτός ελέγχου για 2η μέρα η φωτιά στην Εύβοια – 112 να εκκενωθούν ξανά οι Πετριές Φωτογραφία: Eurokinissi
Σε εξέλιξη και εκτός ελέγχου βρίσκεται και σήμερα Τρίτη 30/7 η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, ενώ τα χαράματα υπήρξε νέο μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενωθούν ξανά οι Πετριές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, ενώ τα χαράματα υπήρξε νέο μήνυμα από το 112 να εκκενωθούν ξανά οι Πετριές.

Ειδικότερα, νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των Πετριών στις 5:30 σήμερα το πρωί της Τρίτης με οδηγίες να απομακρυνθούν λόγω πυρκαγιάς προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

Ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη ανάμεσα σε Κριεζά και Πετριές, με το δάσος να καίγεται και πυκνούς μαύρους καπνούς να έχουν καλύψει όλη την περιοχή. Στόχος είναι να μείνουν οι φλόγες μακριά από τα σπίτια, ενώ ήδη με το πρώτο φως του ήλιου ξεκίνησαν να επιχειρούν εκ νέου και τα εναέρια μέσα.

H νύχτα ήταν εφιαλτική: Όλοι οι κάτοικοι ήταν επί ποδός και προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους πυροσβέστες που έδιναν τιτάνια μάχη. Σημειώνεται πως στο μέτωπο επιχειρούν πάνω από 200 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος.

img_7029_86804.jpeg

{https://www.facebook.com/reel/1746573552816429}

Νωρίτερα είχε ηχήσει και πάλι το 112 στις 1:23 καλώντας τους κατοίκους που βρίσκονται στο Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς τα Κριεζά.

img_7020_a2738.jpeg

Όπως έγινε γνωστό, χθες τραυματίστηκε πυροσβέστης και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, ενώ η φωτιά καίει εδώ και ώρες και συγκεκριμένα από τις 15:00 περίπου το μεσημέρι.

{https://www.facebook.com/100093143042989/videos/460914206759957/}

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση ανάμεσα στα χωριά Πετριές και Κριεζά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι και έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Άμεσα σήμανε συναγερμός με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι πολύ μεγάλη από την πρώτη στιγμή.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα στις περιφέρειες Αττικής και Κρήτης καθώς και σε αρκετές περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

– Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων)

– Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Κιλκίς)

– Περιφέρεια Κρήτης

– Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)