Ελλάδα

H λίμνη Κάρλα ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel - Τι αποκαλύπτουν δορυφορικές εικόνες

H λίμνη Κάρλα ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel - Τι αποκαλύπτουν δορυφορικές εικόνες Φωτογραφία: EUROKINISSI
Δορυφορικές εικόνες της λίμνης Κάρλα λίγες ημέρες μετά την κακοκαιρία Daniel και ένα χρόνο μετά.

Πλημμυρισμένο παραμένει ένα μικρό τμήμα της λίμνης Κάρλα, ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες.

Η κακοκαιρία Daniel, που έπληξε την Ελλάδα στις 5-8 Σεπτεμβρίου, άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές και εκατομμύρια στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων, επισημαίνει το Climatebook.

Ανάμεσα στις πλημμυρισμένες εκτάσεις ήταν και η ανατολική Θεσσαλία, κυρίως η περιοχή της λίμνης Κάρλα, που σχηματίστηκε ξανά αρκετά χρόνια μετά την αποξήρανσή της. Η έκταση της λίμνης έφτανε τα περίπου 190.000 στρέμματα στις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel, φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των πλημμυρισμένων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα στέγνωσε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμένεται. Ένα μικρό τμήμα της παραμένει ακόμα πλημμυρισμένο. Επιπλέον, στα σημεία όπου οι πλημμυρισμένες εκτάσεις έχουν στεγνώσει η υποβάθμιση του εδάφους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, σημειώνει το Climatebook, που παρουσίασε δορυφορικές εικόνες τις οποίες επεξεργάστηκε.

Αυτές αποτυπώνουν σε υψηλή ανάλυση την κατάσταση της λίμνης Κάρλα στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ένα χρόνο μετά, στις 4 Σεπτεμβρίου 2024.

limni-karla1_df1a5.jpg

limni-karla2_2b3f1.jpg