Διεθνή

Γιατί τελικά ο Κιρ Στάρμερ κατέβασε το πορτρέτο της Θάτσερ - «Μπορεί να ανεχόμουν μόνο τον Τιερί Ανρί»

Γιατί τελικά ο Κιρ Στάρμερ κατέβασε το πορτρέτο της Θάτσερ - «Μπορεί να ανεχόμουν μόνο τον Τιερί Ανρί» Φωτογραφία: EPA/ NEIL HALL
Ο Κιρ Στάρμερ εξήγησε την απόφαση που εξόργισε τους Συντηρητικούς.

Πριν από λίγες ημέρες ο Κιρ Στάρμερ ζήτησε να κατεβάσουν από γραφείο της πρωθυπουργικής κατοικίας ένα πορτρέτο της Μάργκαρετ Θάτσερ. Αυτό, εξήγησε τώρα, δεν ήταν μια κίνηση που έκανε επειδή αντιπαθεί τη «Σιδηρά Κυρία».

Η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να εξαφανίσει το πορτρέτο της Μάργκαρετ Θάτσερ είχε εξοργίσει τους Συντηρητικούς.

Όταν ρωτήθηκε για αυτή την κίνησή του, σημείωσε ότι το πορτρέτο δεν ήταν πάντα στο εν λόγω γραφείο, αλλά το έβαλε ο Γκόρντον Μπράουν το 2009. Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος χρησιμοποιεί το δωμάτιο αυτό για να διαβάζει με ηρεμία τα περισσότερα απογεύματα.

«Αυτό δεν αφορά καθόλου τη Μάργκαρετ Θάτσερ», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ στο BBC. «Δεν μου αρέσουν φωτογραφίες και πίνακες ανθρώπων που “καρφώνουν” με το βλέμμα. Το διαπίστωσα όταν ήμουν δικηγόρος. Είχα φωτογραφίες δικαστών, δεν μου αρέσει αυτό. Προτιμώ τα τοπία», συμπλήρωσε.

«Είναι το γραφείο μου, ο ιδιωτικός χώρος μου στον οποίο δουλεύω. Δεν θέλω τη φωτογραφία κανενός. Όταν ήμουν δικηγόρος, προσπαθούσαν να με πείσουν ότι έπρεπε να έχω φωτογραφίες δικαστών που με κοίταζαν διαρκώς. Δεν μου άρεσε. Δεν μου αρέσει ούτε όταν πρόκειται για πολιτικούς», συνέχισε.

Στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ υπάρχουν μόνο φωτογραφίες των παιδιών του και των γατών, σημείωσε. «Μπορεί να ανεχόμουν μόνο τον Τιερί Ανρί στον τοίχο, αλλά αυτό είναι το περισσότερο που μπορώ να κάνω», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, που είναι φαν της Άρσεναλ, αναφερόμενος στον παλιό επιθετικό της ομάδας.