Ελλάδα

Κρήτη: Ένταση και δακρυγόνα σε αστυνομική επιχείρηση στον Μυλοπόταμο

Κρήτη: Ένταση και δακρυγόνα σε αστυνομική επιχείρηση στον Μυλοπόταμο Φωτογραφία: Stringer / SOOC/ΑΡΧΕΙΟΥ
Εντοπίστηκαν 20 δενδρύλλια κάνναβης μεταξύ άλλων.

Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομίας σημειώθηκαν στα Λιβάδια Μυλοπόταμο στην Κρήτη, όταν οι αρχές επιχείρησαν να συλλάβουν δύο άτομα για υπόθεση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το creta24.gr οι κάτοικοι βλέποντας τους αστυνομικούς αντέδρασαν με αποτέλεσμα οι αρχές να απαντήσουν με δακρυγόνα. Η ένταση συνεχίστηκε μέχρι η αστυνομία να συλλάβει δύο κατοίκους που αναζητούσε.

1.8.24_ΦΥΤΕΙΑ-ΛΕΙΒΑΔΙΑ-1-1_63c2d.jpg

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της αστυνομίας οι δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά από έρευνες στα σπίτια τους όπου εντοπίστηκαν δενδρύλλια κάνναβης και ένα όπλο. «Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, σήμερα (01.08.2024) πρωινές ώρες οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης με την συμμετοχή αστυνομικών δυνάμεων από διάφορες υπηρεσίες της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης και με την συνδρομή του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

1.8.24_ΦΥΤΕΙΑ-ΛΕΙΒΑΔΙΑ-2-1_e75c9.jpg

«Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 20 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων και ένα 1 κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν είχε εκδοθεί σχετική άδεια. Συνελήφθησαν 2 Έλληνες κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών ουσιών και του Νόμου Περί όπλων.Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης».

1.8.24_ΦΥΤΕΙΑ-ΛΕΙΒΑΔΙΑ-3-1_a2297.jpg