Ελλάδα

Βάρη: Το υλικό από κάμερα πρόδωσε τον 66χρονο εμπρηστή - Πώς έβαζε φωτιά

Βάρη: Το υλικό από κάμερα πρόδωσε τον 66χρονο εμπρηστή - Πώς έβαζε φωτιά Φωτογραφία: intime
Η κάμερα πρόδωσε τις κινήσεις του δράστη και αποκάλυψε την ταυτότητά του.

Το βιντεοληπτικό υλικό το οποίο έχει ληφθεί από κάμερες σπιτιού και καταστήματος πρόδωσε τον 66χρονο o οποίος έβαζε φωτιές στη Βάρη.

Από το υλικό της πρώτης ημέρας φαίνεται ο δράστης να διέρχεται από σημείο το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα πιάνει φωτιά.

Από το υλικό της δεύτερης ημέρας φαίνεται να ρίχνει φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα χωρίς τελικώς να δημιουργηθεί φωτιά.

Στη συνέχεια κινείται λίγα μέτρα παραπάνω όπου δημιουργεί εστία φωτιάς σε ξερά χόρτα και απομακρύνεται αφού όμως προηγουμένως έχει βεβαιωθεί ότι η φωτιά έχει ήδη ξεκινήσει.

Καταθέσεις κατοίκων επιβεβαιώνουν ότι ο άντρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο 66χρονος βάσει των χαρακτηριστικών του και των ρούχων που φοράει.

Ο 66χρονος είχε διαμαρτυρηθεί με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στις υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης για ακαθάριστα οικόπεδα στην περιοχή του, κάτι που εξετάζεται ως ενδεχόμενο κίνητρο.

Το σύνολο των στοιχείων έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, προκειμένου να του αποδοθούν κατηγορίες για καθεμία από τις παραπάνω πράξεις και να συνεχιστεί η ερευνητική και ανακριτική διαδικασία.